İngilizler tatile Irak’a gidiyor!

Güncelleme Tarihi:

İngilizler tatile Irak’a gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2014 00:55

İNGİLTERE’nin Wigan kentinde faaliyet gösteren ve ‘emsalsiz istikametlere’ turlar düzenlemekle övünen Lupine Seyahat, Irak’ın Kürdistan bölgesine düzenledikleri turistik turlara olan talebin IŞİD’in ilerleyişine rağmen üç kat arttığını açıkladı.

Haberin Devamı

Lupine Seyahat’in kurucusu ve sahibi Dylan Harris İngiliz Independent gazetesine yaptığı açıklamada ekimde Irak’a 30 turist götüreceklerini ve ayrıca gelecek yıl mayıs ve ekimde rezervasyon yaptıran 60 müşterilerinin daha olduğunu söyledi. Bekleme listelerinde 40 kişinin bulunduğunu kaydeden Harris, aralık ve şubatta bölgeye iki ekstra tur düzenlemeyi düşündüklerini de açıkladı.
MACERA MERAKLILARI
Harris bölgeden gelen korkunç haberlere rağmen İngiliz turistlerin tura gösterdikleri ilginin artmasına çok şaşırdığını belirtirken “Genelde böyle durumlarda turlara olan talep azalır. Ben Ukrayna’ya da turlar düzenliyorum talep büyük oranda azaldı” dedi. Harris, Irak turlarına ‘macera meraklıları’ ve bölgede ne gibi yardım faaliyetlerinde bulunabileceklerini ilk elden görmek isteyen yardım derneği çalışanlarının ilgi gösterdiğini belirtti. Lupine Seyahat’in Irak Kürdistanı’na düzenlediği turlar Diyarbakır’dan başlıyor. Uçak biletleri dışında tura katılmak için kişi başı 749 pound ödeyen turistler Diyarbakır’dan Irak’a geçiyor. Turda Erbil’in yanı sıra Süleymaniye’deki Amna Suraka Müzesi ile dağ ve kanyonlar ziyaret ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!