Fenerbahçe 3-2 Kardemir Karabükspor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe 3-2 Kardemir Karabükspor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2014 20:25

Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Fenerbahçe, 2014-2015 sezonundaki ilk maçında Kardemir Karabükspor'u 3-2 mağlup etti ve üç puanı aldı.

Haberin Devamı

Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki gol düellosunda perdeyi açan isim 8. dakikada Emenike oldu. Nijeryalı golcüye, Karabükspor'un yeni yıldızı Kumbela 35. dakikada yanıt verdi. 53. dakikada bir başka golcüsü Sow ile yeniden öne geçen sarı lacivertliler, 67. dakikada Kadlec'in kendi kalesine attığı gole engel olamadı ve skor 2-2'ye geldi.

MAÇTAN KARELER- Süleyman ARAT'ın objektifinden

Fenerbahçe'ye 3 puanı getiren gol ise 81. dakikada Webo'nun kafasıyla geldi ve sezonun ilk maçında sarı lacivertliler puan kaybı yaşamadı.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu
Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, İsmail Şencan, Mehmet Cem Şenoğlu
Fenerbahçe: Mert Günok, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Kadlec (Dk. 74 Webo), Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles, Kuyt, Emre Belözoğlu, Sow (Dk. 87 Selçuk Şahin), Emenike (Dk. 62 Diego)
Kardemir Karabükspor: Waterman (Dk. 78 Aykut Özer), Erdem Özgenç, Emre Güngör, Yiğit İncedemir, Mabiala, Aykut Akgün, Sow, Hakan Özmert (Dk. 86 Akpala), Erkan Kaş, Viola (Dk. 46 Traore), Kumbela
Goller: Dk. 8 Emenike, Dk. 53 Sow, Dk. 81 Webo (Fenerbahçe), Dk. 35 Kumbela, Dk. 67 Kadlec (kendi kalesine) (Kardemir Karabükspor)
Sarı Kartlar: Dk. 36 Erkan Kaş, Dk. 45 Sow, Dk. 90+5 Emre Güngör (Kardemir Karabükspor), Dk. 43 Emre Belözoğlu, Dk. 90 Gökhan Gönül (Fenerbahçe)

DIEGO İLK KEZ SAHADA

Fenerbahçe 3-2 Kardemir Karabükspor


Fenerbahçe'nin bu sezonki tek transferi Brezilyalı Diego, 62. dakikada Emenike'nin yerine oyuna dahil oldu.

Kadıköy'deki son lig maçını da geçen sezon 33. haftada Kardemir Karabükspor ile yapan (4-0) sarı-lacivertli ekip, 119 gün sonra aynı rakibe karşı, bir lig mücadelesinde seyircisiyle buluşuyor.


Fenerbahçe 3-2 Kardemir Karabükspor



VOLKAN VE ALVES OYNAMADI

TFF Süper Kupa maçından sonra Galatasaraylı Melo’yu kastederek söylediği, “Belediye bazı sokak köpeklerini temizlesin yoksa bu iş bana kalacak” sözleri nedeniyle 3 maç ceza alan kaleci Volkan Demirel ile sakatlığı bulunan Alves, bugün forma giyemedi.

Haberin Devamı

KAFKAS'TAN KÜFÜR

Haberin Devamı

Karşılaşmayı cezası nedeniyle tribünde izleyen Tolunay Kafkas bindiği asansörün yanlışlıkla gazetecilerin olduğu kata çıkmasıyla basın mensupları ile karşılaştı. Kafkas, gazetecilerin kendisine geçmiş olsun demesi nedeniyle patladı. Kafkas argo bir biçimde," s... böyle lafı. Geçmiş olsun diye bir laf mı olur. Neyin geçmiş olsunu lan. Ne diye geçmiş olsun diyorsunuz" diye bağırdı. Kafkas'ın bu argo tepkisine basın mensupları aynı şekilde karşılık vermeyince olay büyümedi. Kafkas'ın bu küfürlü sözleri basın mensuplarının tepkisine yol açtı.

KALE ARKASI TRİBÜNLERİ BOŞ

Maçta, sarı-lacivertli takımın cezası nedeniyle kale arkası tribünler boş bırakıldı. Fenerbahçe'nin geçen sezon 33. haftada Kardemir Karabükspor ile yaptığı maçta taraftarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratın, aynı sezon içinde 6. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle aldığı 1 maç seyircisiz oynama cezası, 15 Temmuz'da yürürlüğe giren Futbol Disiplin Talimatı'nın geçici 2. ve 53. maddesi uyarınca, tribün kapatma cezası olarak değiştirilmişti.

Haberin Devamı

EVİNDEKİ SON YENİLGİYİ İKİ SEZON ÖNCE ALDI

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, ligdeki son yenilgisini iki sezon önce (2012-2013 sezonu) 20. haftada, 3 Şubat 2013'te Sivasspor karşısında (2-1) alan sarı-lacivertli takım, bu karşılaşmanın ardından oynadığı 23 maçta 20 kez kazandı, 3 beraberlik aldı. 2012-2013 sezonunun son 6, 2013-2014 sezonunun ise 17 iç saha maçını yenilgisiz geçen "Sarı Kanaryalar", bu seride attığı 60 gole karşılık kalesinde 15 gol gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!