Çalımbay: Birileri kesin gidecek

Güncelleme Tarihi:

Çalımbay: Birileri kesin gidecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2014 20:04

Mersin İdmanyurdu teknik patronu Rıza Çalımbay, 20. dakikada hakeme gidip, “Birileri kesin gidecek, maçı durdurun” dedi. Slaven Bilic, rakibe destek verdi: Bir sezon burada nasıl oynanır?

Haberin Devamı

Mersin Arena’da gecenin skandalı zemindi… Yeni bir statta, hem de ligin ilk maçında 10. dakikadan itibaren zemin patates tarlasına döndü.

Beşiktaş’tan Veli ve Mersin’den Oktay’ın sakatlandığı gecede durumu özetleyen teknik adamların sözleriydi. Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Hafta içinde ‘bu sahada maç oynanmaz’ diye söyledik ama maalesef oynattılar. 20. dakikada hakeme gidip ‘maçı iptal edin, birileri kesin sakatlanacak’ dedim. Bir hafta önce iki oyuncum gitti bu sahada. Maçtan sonra Bİlic soyunma odamıza geldi, o da aynı şeyi söyledi” diye konuştu.
Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic de, maç yorumunda Mersin Arena’nın durumuna dikkat çekerken, “Çok kötü bir zemin vardı. Biz burada bir sakat verdik. Mersin’in de bir oyuncusu sakatlandı. Ancak şu var; biz burada sadece bir maç oynadık. Mersin ise her iki haftada bir burada maça çıkacak. Bu koşullarda çok fazla sakat verebilirler” dedi.

Haberin Devamı

MERSİN İY BAŞKANI: “BİZİ YANILTTILAR”

Bu arada Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı, saha zemininin kötülüğünden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nü sorumlu tuttu. Kahramanlı, "Zeminin sıkıntısını aslında Adanaspor'la yaptığımız açılış maçında da gördük. Ardından Gençlik Spor İl Müdürlüğündeki yöneticilerle zeminin hızlı bir şekilde yapılması konusunda görüşerek, çimci arkadaşımızı çağırdık. Onun verdiği rapor doğrultusunda çimin lig maçına yetişeceği ve sıkıntı olmayacağını öğrendik. Gerekli müdahale yapıldı ama maalesef dün gördüğünüz gibi çok kötü bir zemin ortaya çıktı. Adanaspor maçında iki, dün de bir futbolcumuz sakatlandı. Açık konuşmak gerekirse Gençlik Spor İl Müdürlüğünde çalışan arkadaşlarımızın bu konuda eksikliği var. Bize verilen raporda zemin sorunu olmadığı bildirilmişti ama dün gördük ki o tablo Mersin'e yakışmadı."

“TFF BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜK”

Zeminin iyileştirilmesi için hızlı hareket etmek zorunda olduklarını belirten Kahramanlı, "Konunun uzmanlarıyla bir araya gelip eylem planı belirleyerek, zemini stada yakışır hale getireceğiz. Federasyon başkanımızla da görüştük. Yarın İstanbul'da yine görüşerek ne yapabileceğimizi konuşacağız. Onların da desteğini alıp İnşallah önümüzdeki dönemde zeminle ilgili ne yapılması gerekiyorsa hızlı şekilde yapacağız" dedi.

“3-5 MAÇI DIŞARIDA OYNAYABİLİRİZ”

Kahramanlı, takımın yeniden Süper Lig'e çıkmasıyla maçlarını Mersinli taraftarların önünde oynamak istediklerini fakat zeminde karşılaşılan tablo sonrasında bunun mümkün olmayacağını söyledi.
En kısa zamanda değerlendirme yaparak maçları nerede oynanacakları konusuna karar vereceklerini ifade eden Kahramanlı, "Gerekirse 3-5 maçımızı dış sahada yapacağız. Eski stadımız Tevfik Sırrı Gür Stadı'nı da yeniden yapılandıracağız. Onu da yarın federasyon başkanımızla görüşüp, bu konuda hızlı bir şekilde karar vermek zorundayız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!