Sokakta şalter attı

Anıttepe Yücetepe Mahallesi’nden yazıyorum. Elektrik kurumu özelleştiğinden beri elektrik arızalarına gerekli önem verilmiyor.

Haberin Devamı

Mahallemizde, 87. Cadde’nin tamamı ile 85. Cadde’nin bir kısmında 20 gündür sokak aydınlatmaları yanmıyor. EnerjiSA’nın -Başkent Elektrik- 186 no’lu telefonunu defalarca aradım, e-mail adreslerine defalarca mail gönderdim ancak arıza giderilmedi. Aydınlatmanın yanmadığı caddeler çok karanlık olduğu için tehlike oluşturuyor.
Hasan GİRGİN

KÖŞE LAMBALARI İPTAL

* ESAT Caddesi’nin sonundaki aydınlatma direği, 15 gündür gece-gündüz yanıyor. 15 gündür devam eden bu israf yürek burkarken, yapılan şikayetler de maalesef sonuç vermedi. Öte yandan Nenehatun ve Tahran caddelerinde yer alan köşe aydınlatma lambaları ise tamamen iptal oldu. Bu durum, can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor.

Temur LENK

YİYECEKLERİMİZ BOZULUYOR

* CEBECİ Plevne Caddesi’ne ‘trafo hattı yapıldığı’ gerekçesiyle elektriklerimiz kesiliyor. Her kesildiğinde üç-dört saat mağdur oluyoruz. Buzdolabındaki yiyeceklerimiz bozuluyor. EnerrjiSA’yı aradım, ‘arıza görünmüyor’ diyorlar peki bu giden elektrik nedir? Mağdur oluyoruz.
Sırrı DOLANBAY

ÇİLE ‘RİNG’İ

Haberin Devamı

SİNCAN’a bağlı Fatih Mahallesi’nde oturuyorum. İş yerim Eskişehir Yolu’nda ara durakta yer aldığı için 517 numaralı Fatih-Bakanlıklar otobüsünü kullanmaktaydım. Geçen hafta Sincan, Eryaman, Etimesgut bölgesinden Kızılay yönüne giden otobüsler metro ringine dönüştürüldü. Şimdi sabah bindiğimiz otobüs bizi alıp Ümitköy metro istasyonuna getiriyor. Oradan yine metroya binip yolumuza devam ediyoruz. Bu düzenleme Kızılay’a gidenler için uygun olabilir ancak benim gibi ara durakları kullananlar için (indiğim durak Tarım Bakanlığı 1 no’lu kapı diye geçiyor) çileye dönüştü. Ring otobüsü, semt içinden yolcu toplayıp metro istasyonuna getirir ancak bizi Sincan Fatih’ten alıp Ümitköy gibi alakasız bir yere götürüyor. Metro sabahları tıklım tıklım oluyor, adım atacak yer yok. Umarım en kısa sürede yanlıştan dönülür ve mantıklı bir çözüm üretilir.
Murat Y.

UYGULAMA KAMU HİZMETİ İLKELERİNE AYKIRI

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin, araç trafiğini azaltmak amacıyla uygulamaya koyduğu ‘ring’ seferleri, vatandaşı mağdur etti. Bir avukat olarak söyleyebilirim ki, bu uygulama bütün kamu hizmeti ilkelerine aykırıdır. Bu uygulama sonucu vatandaşın ulaşım çilesi artacak ve daha çok özel araç trafiğe çıkacaktır.
Av. İlkin HODUL

Haberin Devamı

YENİ TODAM AÇILACAK MI?

ÇANKAYA Belediyesi, Turan Güneş’teki TODAM faaliyetlerine son verdi. Bölge sakinleri olarak bu karara tepkiliyiz. Aynı bölgede başka bir TODAM açılacak mı?
Ayla K.

* TBMM önü Akay Alt Geçidi’nde, yolun bazı yerleri asfalt, bazı bölümlerinde ise Arnavut taşı döşeli. Bu kaldırım taşları zamanla yerinden oynuyor, sökülüyor ve yolda büyük çukurlar oluşuyor. Çukurlar da kazaya sebebiyet veriyor. Belediyeye defalarca bildirmemize rağmen ciddi önlemler alınmıyor. Asfalt yama atılıyor ancak fayda etmiyor.
Mümtaz Y.

* ANKARA’nın şebeke suyunda uzun süredir metal kokusu var. Bu koku, ‘suyun Kızılırmak’tan verildiği’ söylentilerini destekler nitelikte. Konu hakkında ASKİ yetkililerinden ve Başkan Melih Gökçek’ten açıklama bekliyoruz.
F. IŞIKSAL

Yazarın Tüm Yazıları