Utanç kayıtta

Güncelleme Tarihi:

Utanç kayıtta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2014 01:18

Ailelerinin Kızılay’ın göbeğinde bir erkek çocuğa darbuka çaldırıp, iki kız kardeşi oynamaya zorladığı manzara yüz kızarttı. Minik bedenlerin istismar edilmesine tanıklık eden vatandaşlar, tepki göstermek yerine cep telefonlarıyla minik bedenlerin dansını kaydetti.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in geçen hafta, ‘Minik bedene dev istismar’ manşetiyle gündeme getirdiği küçük yaştaki çocukların sokaklarda istismar edilmesi sorunu devam ediyor.
Kentin en kalabalık noktalarından biri olan Kızılay Ziya Gökalp Caddesi üzerinde bir çocuğa darbuka çaldıran ve iki kız çocuğunu oynatan aile, köprü üzerinde etrafı gözetliyor. Yaşlarından büyük dans figürleriyle çevreden geçenlerden para toplayan çocuklar, bir süre sonra topladıkları parayı annelerine teslim ediyor. Yaklaşık 2 saat boyunca yolda dans etmek zorunda kalan çocuklar, yorulduklarını belirterek anne ve babalarından durmak için izin alıyor. Yeterli para toplandığını düşünen aile ise dinlenmeleri için ıslık çalarak işaret veriyor.
Çevreden geçen vatandaşlar ise ilginç ve komik buldukları gösteriyi cep telefonları ile kayıt altına alarak uzun süre izliyor. Çocuklar, köprü üzerinde bekleyen ailelerinin verdiği talimatla dizleri üzerine çöküp, oynamaya devam ediyor. Çocuklar, çevrelerinde kalabalığın azalmasının ardından topladıkları parayı, ailelerine teslim ediyor.

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR OYUN ÇAĞINDA

Aynı sahne gün içinde Kızılay’ın farklı noktalarında defalarca tekrarlanıyor. Minik bedenler içlerinde yer aldıkları çarkın farkında değilken, Kızılay esnafı şu tepkiyi gösteriyor:
“Burada bir şey yapmadan bekleyen aileler çocuklarını etrafa yayarak ciddi gelirler elde ediyor. Çok ciddi bir istismar var. İnsanların garip bulması normal ama verdikleri tüm paralar aynı çarkın devam etmesine neden oluyor. Bakanlıkların hemen dibinde, belediyenin karşısında, onlarca polisin arasında oyun çağındaki çocuklar nasıl dilendiriliyor anlamıyoruz.”

ÇOK SEVİMLİLER

Çocukları telefonuna ilginç görüntüler oluşturdukları ve sevimli oldukları için çektiğini belirten S.A., “Beş lira kadar bir para bıraktım. Paranın nereye gittiğini merak ediyorum ama sanırım aileleri ellerinden alıyordur. Yine de dayanamadım” diye konuştu.


AYNI MANZARA

Ankara Hürriyet geçen hafta, Ziya Gökalp Caddesi’nde dilendirilen darbukacı çocuğu fotoğraflamıştı. Kaçak çocuğun gün boyunca topladığı para, ablasının aracılığıyla üst geçitte alkol alan babada toplanıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!