Vali Ata: IŞİD kampı iddiaları asılsız

Güncelleme Tarihi:

Vali Ata: IŞİD kampı iddiaları asılsız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2014 15:50

GAZİANTEP Valisi Erdal Ata, son günlerde uluslararası medyada IŞİD terör örgütünün kentte kurduğu kampta eğitim verdiği kişileri Suriye’ye gönderdiği haberleri üzerine açıklama yaparak bu iddiaları yalanladı. Açıklamada, bu tür haberlerin amacının, hükümeti uluslararası seviyede itibarsızlaştırmak olduğu görüşü savunuldu.

Haberin Devamı

Gaziantep Valiliği’nden Vali Erdal Ata imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, son günlerde uluslararası medya organlarında Gaziantep’in IŞİD tarafından ’üs bölgesi’ olarak kullanıldığı ve oluşturduğu kamplarda örgüt elemanlarının eğitildiği iddialarının yer aldığı kaydedildi. Ortaya atılan iddiaların tamamen kurmaca ve asılsız olduğu belirtilen valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde, bazı iç ve dış, ulusal ve yerel yayın yapan medya organlarınca IŞİD terör örgütünün ilimizi üs bölgesi olarak kullandığı ve oluşturduğu kamplarda örgüt elemanlarına eğitim vererek Suriye’ye gönderdiği şeklinde asılsız haberler yapıldığı müşahede edilmektedir. Yapılan incelemelerde haberde geçen görüntülerin nerede, ne zaman ve ne amaçla çekildiğinin belli olmadığı, bahsedilen iddiaların dayanaksız ve kurmaca olduğu açıkça görülmüştür. Bahse konu haberlerin mesnetsiz ve asılsız olduğu, amacın tamamen mevcut hükümeti ve onun üzerinden dolaylı olarak ülkemizi uluslararası seviyede itibarsızlaştırmak, ülkemizin ilerleme yolunda önünün kesilmesine yönelik çaba ve girişimler olduğu değerlendirilmektedir. Halkımızın bu tür asılsız haberlere itibar etmeyeceğine ve her zaman devletine olan inanç ve güvenini diri tutarak şer odakları ile mücadelede yanımızda olacağına dair inancımız tamdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!