İngiltere’nin altın avında ilk şanslılar belli oldu!

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’nin altın avında ilk şanslılar belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2014 14:21

İngiltere’nin Kent Kontluğu’nda Alman sanatçı Michael Sailstorfer’in (35), Folkestone kasabası sahiline “sanat için” toplam 10 bin sterlin (36 bin TL) değerinde 30 parça altın gömmesinin ardından başlayan hazine avının ilk talihlileri belli oldu.

Haberin Devamı

Hazine avına katılmak için Canterbury kentindeki evlerinden Folkestone’a gelen Kirsty Henderson; kız kardeşi Megan ve erkek arkadaşı Kevin Wood ile birlikte 500 sterlin değerinde bir altın külçesi bulmayı başardıklarını açıkladı.

BBC’ye konuşan 28 yaşındaki Kevin Wood “Altını bulunca sessizce cebime koydum ve eve dönmek üzere yola çıktık. Yarı yolda kutlamak için durduk ve birşeyler içtik” dedi.

TÜM ALTININ BULUNUP BULUNMADIĞI ASLA BİLİNMEYECEK

“Folkestone Kazıları” adlı enstalasyonun bir parçası olduğu sanat festivalinin küratörü Lewis Biggs “Her yaştan insanlar buraya gelip gidiyor. Aileleriyle eğlenmek için gelenler de, metal dedektörü ile gelen deneyimli hazine avcıları da var. Burada gerçekten eğleniyorlar” dedi.

Hiç kimsenin sahilde bir altın külçesi bulduğunu açıklamakla yükümlü olmadığını belirten Biggs “Ne bulursanız sizin oluyor ve birşeyler bulduğunuzu kimseye haber vermeniz gerekmiyor. Sessizce altın parçasını çorabınıza sokup uzaklaşabilirsiniz. İşte bu yüzden gömülen altınların tamamının bulunup bulunmayacağını asla öğrenemeyeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!