Açılın geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Açılın geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2014 01:05

İZBAN’ın İzmir’deki testleri tamamlanan Körfez Yunusu isimli 40 adet yeni tren setinin ilki cumartesi günü ilk yolcularını taşıdı.

Haberin Devamı

İZBAN’ın Körfez Yunusu isimli 40 adet yeni EMU tren setlerinin ilki, deneme seferlerini tamamlayarak, okulların açılmasına kısa bir süre kala hatta çıktı. Körfez Yunusu, ilk seferini cumartesi günü saat 13.02’de Menemen-Cumaovası arasında yaptı. 6 vagondan oluşan iki dizi halinde sefere çıkan İZBAN’ın yeni seti, ilk gün 6 defa raylardaki yerini aldı. İzmirliler, yeni setlere ilgi gösterirken Körfez Yunusu görüntüsüyle de beğeni topladı.

Açılın geliyor

30 AYLIK YOĞUN ÇALIŞMA

Körfez Yunusu tren setlerinin ihalesi Ocak 2012’de tamamlandı. İhaleyi kazanan Güney Koreli Hyundai Rotem firmasıyla Mart 2012’de sözleşme imza töreni yapıldı ve imalat başladı. İmalatı tamamlanan setler, Haziran 2013’den itibaren Güney Kore’den Adapazarı’na montaj için gönderilmeye başlandı. Körfez Yunusu’nun ilk seti, Kasım 2013’de tamamlandı ve hız testleri için Eskişehir-Ankara Yüksek Hızı Tren hattına gönderildi. Temmuz 2014’te İzmir’deki testlerine başlayan setlerin ilki, cumartesi günü raylara çıktı.

Haberin Devamı

TEK SEFERDE 2 BİN 250 YOLCU

Körfez Yunusu, TCDD tarafından yürütülen sinyalizasyon sisteminin geliştirilmesi projesi tamamlanıp daha sık tren işletmesi yapılana kadar, bir seferde daha fazla yolcu taşınması amacıyla bundan böyle üç dizi halinde sefer yapacak. Her bir set, böylelikle yaklaşık 2 bin 250 yolcu kapasitesine ulaşacak. İzmir’de bulunan diğer 12 setin testleri ise devam ediyor. Testleri tamamlanan setler, hemen işletmeye alınacak ve böylelikle İZBAN, 120 vagondan oluşan 40 yeni sete sahip olacak. Körfez Yunusu trenlerinin her biri 70 metre uzunluğunda. Üç dizi işletme yapıldığında bu uzunluk 210 metreyi buluyor. Genişlikleri 2 metre 95 santimetre, yükseklikleri ise 3 metre 85 santimetre olan trenler, saatte 140 km/h hız yapabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!