Unutulan AIDS gerçeği

AIDS hastalığına dikkat çekmek amacıyla “Atın Ölümü Arpadan Olsun” adlı bir kitap yazdım. Kitabımın senaryoya dönüştürülmesini ve dizi ya da film olarak değerlendirilmesi istiyorum.

Haberin Devamı

Merhaba, adım Nurşen Üçkan. 26 yıllık hemşireyim ve amatör bir yazarım. Sosyal sorumluluk dahilinde AIDS hastalığına dikkat çekmek amacıyla yazdığım “Atın Ölümü Arpadan Olsun” adlı ilk kitabımın Türkiye’de sosyal medyada duyurulması ve senaryo olarak değerlendirilmesi tek amacım.
Görünmeyen bir buzdağı var Türkiye’de ve önümüzdeki senelerde patlayacak bulaşıcı bir hastalık söz konusu. Durum göründüğünden de vahim, insanımız bilgisiz.
Anlatmak istediğim; toplum ve evlilik müessesesi bu hastalık nedeniyle tehlikede. Tek gecelik korunmasız ilişkilerden kapılan ve kendilerine bulaştığının farkında olmayan bir sürü erkek mevcut şu anda.
Ve yine binlerce ev hanımı kocalarından, sevgililerinden, partnerlerinden AIDS kaptığının farkında bile değil. Çünkü insan en yakın bildiğinden, kocasından, sevgilisinden kendisini sakınmaz.
Sonuç olarak; kurgu roman tarzında bu hastalığı anlattığım kitabımın senaryoya dönüşme ve dizi ya da film olarak değerlendirilmesi şansını yakalamak istiyorum. Tabii önce kitabımın okunması ve tanınması gerekiyor. Köşenizde bahsederseniz çok mutlu olacağım...
Kitabımda kronik bir hastalıkla yaşamanın zorluğunu, AIDS’in sadece aykırı hayatlara ait bir hastalık olmadığını anlattım. AIDS olduğunu dışlanmamak için söyleyemeyen dolayısıyla tedavi olmayan, tedavisi önyargılar ve maddi sorunlar yüzünden yapılmayan bireylere dikkat çekmek istedim. Herkesin bir gün bu hastalığa yakalanabileceği ihtimalini hesaba katmasını, HİV(+) olmanın dünyanın sonu olmadığının bilinmesini, önyargılarımızın vicdanımızın önüne geçmemesini dilerim.
Nurşen Üçkan / Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü
Nursen1968 @yahoo.com

Haberin Devamı

Gerçekten bu “Atın ölümü arpadan olsun” cümlesini yakın bir arkadaşımızın anlattığı gerçek bir öyküden hatırlıyorum. İnsanların ölümcül AIDS konusunda ne kadar aldırmaz, vurdumduymaz olduklarının kesin bir örneği bu.
Pek çok konuda olduğu gibi yine başımızı kuma gömmeye hazırız. Uzun süredir pek fazla söz edilmeyen, ilk yıllardakinin aksine hiç dikkat çekilmeyen, uyarı yapılmayan AIDS gerçeğini böyle bir kitapla, yeniden gündeme getirmenizi takdirle karşıladım.
Umarım hem medya hem de yetkililer bu konuya gereken önemi verirler.

Yazarın Tüm Yazıları