'IŞİD kendi komutanını infaz etti' iddiası

Güncelleme Tarihi:

IŞİD kendi komutanını infaz etti iddiası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2014 01:10

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) üst düzey komutanlarından biri olan Fas asıllı Hollanda vatandaşı Abu Ubaida Almaghribi’yi İngiliz İstihbarat Ajansı MI6 için çalıştığı gerekçesi ile kafasını keserek infaz ettiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Fas haber ajansı Alyoum24 konuyla ilgili haberinde, “Geçmişte Suriye’nin Halep kentinde IŞİD’in İstihbarat Şefi olarak görev yapan Fas asıllı Abu Ubaida Almaghribi, IŞİD’in planları, faaliyetleri ve hareketleri ile ilgili İngiltere’ye bilgi sızdırdığı gerekçesi ile kafası kesilerek infaz edildi” dedi.

ABD’li gazeteci James Foley’in IŞİD tarafından Rakka kenti yakınlarında infaz edilmesinden sadece bir gün sonra öldürüldüğü belirtilen Almaghribi’nin geçmişte Foley ve diğer batılı rehinelerin tutulduğu bir hapishanenin güvenlik şefliğini yaptığı da iddia edildi.

IŞİD kendi komutanını infaz etti iddiası

İnfaz edildiği öne sürülen Abu Ubaida Almaghribi

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Fas ve Ürdün medyasında geniş bir şekilde yer alan iddialarla ilgili yorum yapmaya yanaşmazken, istihbarat servislerinden kaynaklar Daily Mail gazetesine yaptıkları açıklamada, “Terör örgütlerinin bazı üyelerini birini elemek için ajanlık iddialarından sıklıkla yararlandığına” dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!