Erdoğan: İstanbul benim sevdam

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: İstanbul benim sevdam
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2014 01:47

Cumhurbaşkanlığı görevini Perşembe günü Abdullah Gül’den devraldıktan sonra ilk kez İstanbul’a gelen Recep Tayyip Erdoğan’ı, İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi önünde bini aşkın coşkulu bir kalabalık karşıladı.

Haberin Devamı

Erdoğan, “İstanbul benim aşkım. İstanbul benim sevdam. Bu şehirde doğdum, büyüdüm. Bu şehirde siyasette belli noktaya geldim. Hepinizin burada müstesna bir payı, emeği var. Bu emeği bir kenara koymak mümkün değil. Beklettiğim için hakkınızı helal edin. Sizleri seviyorum” dedi.

BİJİ SEROK ERDOĞAN

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun Twitter hesabından, “Cumhurbaşkanımızla ilk İstanbul buluşmamız. Cumhurun Başkanı İstanbul’a geliyor. Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi Saat, 22:00” diye yazmasının ardından alanda toplanmaya başlayanlar ellerinde Türk Bayrağı, Erdoğan logolu flamalar ve Erdoğan posterleri taşıdılar. “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısını söyleyip çifte telli oynayan vatandaşlar, Erdoğan için uyarlanan ‘Dombra’ şarkısıyla coştular. Karşılamaya gelenler arasındaki bir grup ise halay çekip Kürtçe, “Biji Serok Erdoğan” (Yaşasın Başkan Erdoğan) diye slogan attı. Erdoğan’ı taşıyan özel uçak Saat: 00.30’da Atatürk Havalimanı’na indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben yaptığı kısa konuşmada şöyle dedi:

Haberin Devamı

İSTANBUL BENİM AŞKIM

“10 Ağustos’ta sizlerin ortaya koyduğu tavır tüm Türkiye’de milli iradenin tecellisinde ortaya koyduğunuz o güç, o irade inanıyorum ki Türkiye’mizin geleceği için çok farklı bir mesaj olacak. İstanbul benim aşkım. İstanbul benim sevdam. Bu şehirde doğdum, büyüdüm. Bu şehirde siyasette belli noktalara, büyükşehir belediye başkanlığımdan sonra, 3 dönem milletvekili olmak ve daha sonra da Türkiye’de Cumhurbaşkanlığını, yani cumhurun başkanı olma noktasına İstanbul ve 81 vilayetimizin destekleriyle, yüzde 52 ile geldik. Hepinizin burada müstesna bir payı, emeği var. Bu emeği bir kenara koymak mümkün değil.”

Erdoğan: İstanbul benim sevdam

EL ELE VERECEĞİZ

Pazartesi günü KKTC’den dış seyahatleri başlatacağını belirten Erdoğan, Salı günü Azerbaycan’a, oradan da NATO Zirvesi’ne geçeceğini açıkladı. Yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüreceğini belirten Erdoğan, “Seçilmiş bir Başbakan, seçilmiş bir Cumhurbaşkanı el ele vererek inşallah Türkiye’mizi muasır medeniyetler seviyesi üstüne çıkaracağız” dedi.

Haberin Devamı

HELALLİK İSTEDİ

Erdoğan, kendisini saatlerce bekleyen vatandaşlara, “Sizleri seviyorum. Hiçbir zaman bu sevda bitmeyecek. Bunu böyle bilin” dedi. Beklettiği için vatandaşlardan helallik isteyen Erdoğan, “Yine beraber olacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, inşallah hep birlikte Türkiye olacağız” dedi. Erdoğan’ı, Kısıklı’daki evinin önünde bir grup vatandaş sevgi gösterileriyle karşıladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!