Seba bu maçı oynatmazdı

YETKİLİLER, bu stat dahil, bir çok tesisi 18 ayda 2013 Akdeniz Oyunları’na yetiştirmekle bol bol övünmüştü.

Haberin Devamı

Anlaşılan oyunlar bitmiş yapı paydos olmuş. Öyle ya, oyunların üzerinde bir yıl geçmiş ve zemin futbola müsait hale getirilememiş. Futbolcular dün ayak direyip patates tarlasından hallice Mersin Arena’ya çıkmasalar kim ne diyebilirdi? Ki Oktay ve Veli ilk devreyi çıkaramadılar. Söyler misiniz, bu zeminler üzerinde mi ‘marka değeri’ yükselecek? 2014-15 sezonuna adı verilen Süleyman Seba, böyle bir sahada değil siyah beyazlılar, rakip oyunculara bile kıyamazdı. “Alın üç puan sizin olsun, yeter ki can sağ olsun” derdi.

ARSENAL’DEN SONRA...

Arsenal ile iki yüksek tempolu maç oynayan Beşiktaş’ın boğucu Mersin havası ve batak saha zemininde maça sıkıntılı başlaması şaşırtıcı değildi.
Mersin’in daha mücadeleci göründüğü oyunda çıkışı uzun toplarda arayan Kartal, tertipli yaptığı tek ataktan golü bulup soyunma odasına öyle girdi.

Haberin Devamı

SOLUN DEĞİL SAĞIN ÇARESİ

İkinci devre ev sahibi cüretkâr davranınca oyun ortasahız bir nizam aldı. Töre’nin kritik bir kaç top kaybı da bu anlayışı besledi. On numara rolünü dönüşümlü kullanan Töre ve Kerim, cehpeden forvet kaçıramadı bir türlü. İlk maçında ‘üçleme’yi kaçırsa da Cenk Tosun, Demba Ba’yı sağlam yedekleyeceğini gösterdi. Beşiktaş, geçen sezon uzun süre sola çare olsun diye Köybaşı’nı bekledi. Şimdi o, Kartal’ın sağına çare oldu, iyiden iyiye... En büyük sorun ise geçen seneden kalma: Maçın sonunda yine ecel terleri döküyor takım ve bu hiç yakışmıyor...

‘ON’U BEKLERKEN

BU elverişsiz deplasmandan üç puan çıkaran Beşiktaş, on numarasına kavuştuğu zaman çok daha zengin bir hücum gücüne sahip olacak. Bu arada Franco niye kesildi?

Yazarın Tüm Yazıları