İlle de 10 numara

38 yıl önce maç anlattığım Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın zemini dünkü zeminden çok çok daha iyiydi.

Haberin Devamı

Bu yaz transferde 8 oyuncuyu gönderip 16 yeni transfer yapan ve Süper Lig’e çıkan takımın iskeletini bozup toplama bir takım yaratan yönetimden çok daha akılcıydı 30 küsür yıl önceki yönetimler. Hedefe odaklanan ve hesabı baştan yapan yönetimler vardı eskiden. Oysa şimdi “Arsenal’i nasılsa eleyemeyip, turu geçince bakarız” diyerek tasarrufta kalan ve kıl payı kaçan Şampiyonlar Ligi sonrasında ahlar ve vahlarla yanan bir yönetim var.
Yeni statlarımız olacak, konforlu, pırıltılı. Bursa’da, Konya’da, Trabzon’da... Dün Mersin’de olduğu gibi. Ama seyirci yok, zemin bozuk, maça gelen holigan, sponsorlar kaçmış...

BA SAKAT MI?

Geçen yıl ki film yine vizyonda. Beşiktaş’ta sakatlanma sezonu, lig başlamadan açıldı. Kaleci Tolga, Demba Ba dün de Veli. Sosyal medyada, günün esprisi “Demba Ba ne zaman Beşiktaşlı oldu?” Cevap: Sakatlandığı an. Hoffenheim’da oynarken önce Stuttgart sonra da Stoke City’nin gündemine gelen ve kulüplerin sağlık kurumlarınca reddedilen Demba Ba nasıl Beşiktaş’a geldi? Müzmin bir sakatlığı var mı? Kaç maç oynadı veya bu sezon kaç maç oynayacak?

MAÇIN iÇiNDEN

Haberin Devamı

Sivok, uzun sakatlığı sonrasında dün ilk 11’deydi. Bilic, onu görmek istedi. Rüştünü ispat eden Pedro Franco’ya iyi bir rekabet olacak aralarında Ersan’ın yanında yer almak için.
Sağ ayağı olmayan sağ bek olmaz. Bilic, Serdar’ı küstürmemeli.
Pektemek ve Cenk Tosun yan yana zor oynar.
Kerim Frei mutlaka ilk 11 oyuncusu olmalı. Bilic ısrar etmeli bu çabuk adamda.
Atiba, bu takımın bel kemiği. Yokluğu büyük dert.
10 numarayı, yani maestroyu yani sahayı dört gözle gören, yumuşak ayaklı, yaratıcı, inceci adamı mutlaka bulmalı artık Beşiktaş.
Rıza Çalımbay, toplama bir takımdan nasıl bir dinamik bir ekip ruhu çıkaracak? Umarım başarır. Beşiktaş dün kazandı ama kaybedebilirdi de. Feyenoord ve Arsenal maçlarındaki takım ruhundan, ekip yardımlaşmasında uzak bir Beşiktaş vardı sahada.

Yazarın Tüm Yazıları