“Aşkım seni tinder’da görmüşler”

Tinder’a girdim, profilime hemen deniz, güneş, dizkapaklarım temalı fotoğraflar koydum. Ve çok şey öğrendim. Hâlâ kullanmıyorsanız, başlamadan önce okuyun derim

Haberin Devamı

Bu ara kimi görsem telefonda başparmağını sürekli sağa sola kaydırıyor. Yeni bir sosyal medya aracı çıktı ve haberim yok diye kısa süreli bi panik yaşadım. Sonra öğrendim meğer tinder’mış. Facebook profilinle kaydolup, sana yakın konumda olan insanlarla ‘tanışma app’i yani. Orada tanışıp evliliğe karar vereni de var, “Bu gece bende uyursun” diyeni de; “Burdan yazışsam yeter, daha fazlasına gerek yok” diyen de. İş böyle olunca sizler için kendimi feda ettim ve programı telefonuma indirdim. Ya saçmalama tabii ki evliliği duymamla alakası yok...
Önce kendime bir facebook profili açtım. Deniz, güneş, dizkapaklarım temalı fotoğrafları koydum.
Dakika bir gol bir! Kimi beğensem meğer beni beğenmiş. Bir havalara girdim ki sorma, sanki gerçekten beni beğenmiş gibi. Bir saniye ya, bunda bir sorun olmalı, hepiniz mi beni beğendiniz yuh! Tabii ki sistem yine kadınları es geçmemiş, sen kimi beğensen, o da seni beğendi diye otomatik eşleştiriyor. Tamam, bu olayı aştığımıza göre devam edebiliriz.
“Eski sevgililerimden birine denk gelir miyim?” diye de içim içimi yiyor. Söyleyeceğim laflar bile hazır. “Seni böyle bir yerde görmek şaşırtmadı. Layığını bulursun inşallah. Neyse ya sana mutluluklar ya da kolay gelsin mi demeliydim. Burada kendine karı kız ayarlayacağına benle evlenseydin ikinci çocuğumuzu seviyorduk. Sen daha ölmedin mi?” Yalnız adamlar artık beni nasıl engelleyip, bana kota koydularsa cennete düşsek, beni cehenneme atın diyecekleri için denk gelemedik tabii.

Haberin Devamı


Muhabbet gitmedi, gidemedi


Her Türk kızı gibi ben de “Bana ne ilk adımı o atsın” kızıyım. Yarı çıplak kaslı kaslı çocukları beğenip ne yazacaklar diye bekledim. İlk adımdan sonrası kolay zannediyordum ama değilmiş. Chat olayını en son Mirc’te bırakmıştım. Onda da zaten çok küçüktüm, babam logları okuyunca bilgisayarımı elimden almıştı. Yalnız anladığım kadarıyla o günden bugüne değişen bir olay olmamış. Yarısı cümleye, ‘slm’ diye giriyor. Bazıları korkunç espiri yapmaya çalışıyor tabii.
Bir sonraki sorusu, ‘Nereden?’ oluyor. Zaten konumuna yakın kişileri sana gösteren bi uygulama, Allah aşkına nereden olabilirim? Sonra nasıl olduğunu soruyorlar. Hoop ardından hemen telefon istemece, akşam ne yapıyorsun. İşte öğrendiklerim:
Telefon numarası istemiyorsa kesin ya evli ya uzatmalı sevgilisi var!
İlk fotoğrafa güven olmuyor, iki hatta üçüncüsüne bakmak lazım.
Babamı kestim yazsan, cesedi gömmeye gelecek bir milyon adam orda seni bekliyor.
Bacak, kafa, çizgi film karakteri ne fotoğrafı koyarsan koy hepsine aynı şeyi yazıyorlar.
Bana kimse erkekler kadında zekâ arıyor falan demesin. Salak salak konuşunca eriyorlar.
Aslında bakınca ‘date app’inde de oturup sudoku çözecek değilsin tabii.
Yazışma biraz uzayınca hemen sıkılıyorlar, diğer kıza doğru yol alıyorlar. Hiç affetmiyorlar!
Yakışıklı çocuklar var, Allah hepsini ihtiyacı olan insanlara bağışlasın.
Baktım ekmek çıkmayacak, programı sildim. En iyisi eski yöntemlerle kendimi geliştirmeye devam edeyim.

Yazarın Tüm Yazıları