‘Gergin vadide’ silahlar konuştu

Güncelleme Tarihi:

‘Gergin vadide’ silahlar konuştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2014 01:18

Ankara Hürriyet; önceki gece Özel Harekat ekiplerinin müdahale ettiği, biri polis, üç kişinin yaralandığı silahlı çatışmaya sahne olan Karakusunlar Vadisi’ne girdi. Mahalle sakinleri, bölgede tehlikeli olayların göz göre göre arttığını, fakat kimsenin önlem almadığını savundu.

Haberin Devamı

Ankara’da sakinliği ile bilinen Çiğdem Mahallesi’yle 100. Yıl’a sınıra olan Karakusunlar’da geçtiğimiz akşam 1590. Sokak’ta başlayan silahlı çatışma ile hareketli saatler yaşandı. İddialara göre iki grubun arasında başlayan tartışma büyüyerek silahlı çatışmaya dönüştü. Karşılıklı silahların ateşlendiği olaylar sırasında biri polis, üç kişi yaralandı. Bölgeye Özel Harekat ekipleri sevkedilirken, polis helikopteri de operasyona havadan destek verdi. Olaylara sebep olan kişi ya da kişilerin bulunması için Karakusunlar bölgesi ablukaya alınarak, gecekondu ve çadırlara baskınlar düzenlendi. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren operasyondan sonuç alınamadığı, şüphelilerin ODTÜ Ormanı’na kaçarak izlerini kaybettirdikleri öğrenildi.

OLAY SAYISI ARTIYOR

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet, özel harekat ekiplerinin gece boyu kontrol altında tuttuğu Karakusunlar’a girdi. Polis ekiplerinin devriye görevi gerçekleştirdiği bölgede tedirginlik sürerken, mahalle sakinleri son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle can güvenliklerinden endişe ettiklerini savundu. Olaylardan, Karakusunlar Vadisi’ndeki terk edilmiş gecekondularda işgalci olarak yaşayanların sorumlu olduğunu iddia eden mahalleli, bölgedeki asayiş olaylarının her geçen gün çoğaldığını belirterek şunları söyledi:

BİR YIL ÖNCE BAŞLADI

“Karakusunlar bölgesi geçtiğimiz yıl haziran ayında riskli alan ilan edildi. Bunun ardından bölgede yaşayan gecekondu sakinleri mahalleyi terk etti. Boş kalan evler atık toplayıcıları ve Suriyeli mülteciler tarafından işgal edildi. Çiğdem Mahallesi, geçtiğimiz yıla kadar Ankara’nın en sakin bölgelerinden biriydi. Atık toplayıcı ve mültecilerin gelişiyle son bir yılda İşçi Blokları ve Çiğdem mahallelerinde yüzlerce hırsızlık olayı yaşandı. Evlere girildi, arabaların camları kırıldı, otomobilden inen kadınların çantalarına kapkaç yapıldı. Polisin son dönemde burada yaşanan hırsızlık olaylarının faillerini yakaladığını hiç duymadık.

KİMSE ÖNLEM ALMADI

Son günlerde burada bonzai ve uyuşturucu madde ticaretinin yapıldığına ilişkin dedikodular mahallede kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Silahlı çatışmanın ardından sokağa çıkmaya korkar hale geldik. Birkaç haftaya okullar başlayacak, çocuklarımızı nasıl okula göndereceğimizi düşünüyoruz. Daha bir yıl önce sakin bir hayatımız varken bugün mahallemizde silahlı çatışma çıkıyor, Özel Harekat ve helikopterle operasyon yapılıyor. Zamanında önlem alınmadığı için Karakusunlar Vadisi kurtarılmış bölgeye dönüştü.”

Haberin Devamı

‘Gergin vadide’ silahlar konuştu

DEFALARCA GÜNDEME GELDİ

Ankara Hürriyet, Çiğdem ve İşçi Blokları mahallelerindeki tehlikeyi birçok kez gündeme getirdi. Hırsızlar, Çiğdem Mahallesi 1584. Sokak’ta aracını park eden Dilan Ceylan’ın çantasını çalmayı denemişlerdi. Ceylan, bölgede kadınlara yönelik benzer kapkaç olaylarının yaşandığını belirtmişti. Ankara Hürriyet, olayı 19 Eylül 2013 tarihli sayısında manşetten duyurmuştu. ODTÜ’lü öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı, Karakusunlar Vadisi’ne komşu olan İşçi Blokları Mahallesi’nde de son bir yıl içerisinde 100’e yakın hırsızlık olayı yaşanmıştı. Polisin, duyarsız davrandığını savunan mahalle sakinleri, hırsızların Karakusunlar Vadisi’nde konuşlandıklarını iddia etmişti. Önlem amaçlı sanal bir harita oluşturan mahalleli Ankara Hürriyet’e 17 Nisan 2014’te manşet oldu.

Haberin Devamı

HIRSIZ SELFIE YOLLAMIŞTI

21 Mayıs 2014’te Ankara Hürriyet’in manşetine taşınan bir başka olayda, İşçi Blokları Mahallesi’nde yaşayan ODTÜ öğrencisi Turgay Değirmenci’nin tablet bilgisayarını çalan hırsız, mağdur öğrenciye kendi fotoğrafını göndermişti. Değirmenci, fotoğrafı polisle paylaşmasına rağmen hırsızın bulunamadığını söylemişti.

‘Gergin vadide’ silahlar konuştu

KURŞUN ARACA İSABET ETTİ

Olay sırasında kurşunlanan bir otomobil Karakusunlar Vadisi’nde park halinde bekliyor.

‘Gergin vadide’ silahlar konuştu

TOPLAYICI VE MÜLTECİ İSTİLASI

Vadinin geniş bir kısmında atık toplayıcılar ile mülteciler yaşıyor. Çocuklar, çöp ve kağıt atıklarla dolu evlerin arasında oynuyor.

BAKMADAN GEÇME!