Denizli ekonomisi patinaj yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Denizli ekonomisi patinaj yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2014 01:37

DENİZLİ Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, 2023 hedefleri göz önüne alındığında kentin aylık 300 milyon dolarlık ihracat yapması gerekirken uzun zamandır bu rakamın 290 milyon doların üzerine çıkamadığını söyledi.

Haberin Devamı

Ağustos ayı olağan meclis toplantısında konuşan Keçeci, “Denizli ekonomisi patinaj yapıyor. Bunun doğal sonucu olarak da Türkiye genelinde sekizinci sırayı Sakarya’ya kaptırarak dokuzunculuğa geriledik. Kapasitemizin hemen hemen hepsini kullandığımızı düşünürsek, hedefleri tutturabilmek için daha katma değerli ürünlere yönelmemiz gerekiyor” dedi.

İşsizlik patladı

2004’ten bu yana işsizlik ödeneğine başvuruları inceleyen uzmanların, geçtiğimiz haziranda Denizli’deki başvurularda ciddi artış olduğunu gözlemlediğini belirten Müjdat Keçeci, şöyle devam etti: “Önceki yıllarda işsizlik ödeneğine başvurular aylık ortalama 600 kişi civarındayken bu seviye 2014 için bine çıktı. Bu artış endişe verici. Bir yanda işçi bulamamaktan yakınan sanayicilerimiz varken, diğer yanda işsiz kaldığı gerekçesiyle devletimize başvuran insanlarımız var. Bu dengesizlik bizim için toplumsal bir yara.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!