EGE'DE ZAFER GURURU

Güncelleme Tarihi:

EGEDE ZAFER GURURU
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2014 01:37

30 Ağustos Zafer Bayramı dün Ege’de törenlerle kutlandı. Atatürk anıtlarına çelenkler sunuldu, protokol üyeleri vatandaşya bayramlaştı, tören geçişleri gerçekleştirildi, asker ve gaziler alkışlandı.

Haberin Devamı

İZMİR

BÜYÜK taarruzun ardından kazanılan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92’nci yıldönümü, İzmir’de coşkuyla kutlandı. Vatandaşlar, askerlerin geçit töreni sırasında, alkışlarla sevgi gösterilerinde bulundu.
30 Ağustos Zafer Bayram’ı kutlamaları, İzmir’de saat 09.30’da, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Ardından Vali Mustafa Toprak makamında tebrikleri kabul etti. Resmi kutlamaların adresi bir kez daha Cumhuriyet Meydanı oldu. Vali Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, askeri araç üzerinde vatandaşların bayramını kutladı. Karma askeri bandonun yerini alması ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına Albay Ziya Yaradanakul’un, konuşmasıyla geçit töreni başladı.

Haberin Devamı

EGEDE ZAFER GURURU

ASKERLERE SEVGİ SELİ
Geçit töreninde özellikle askerlerin yürüyüşü sırasında vatandaşlar, alkışlarla onlara sevgi gösterilerinde bulundu. Ellerindeki Türk bayraklarını sallayan izleyiciler, bu sırada bol bol da fotoğraf çekti. Askerlerin ve askeri araçların geçişi sırasında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı helikopter ile uçaklarla tören alanının üzerinden geçti.

MENDİ’YE MALATYALI İLGİSİ
Geçit töreninin tamamlanmasıyla vatandaşlar, protokol tribününün bulunruğu alana gitti. Burada Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra törene katılan protokol üyeleri ve siyasilerle de hatıra fotoğrafları çektirdi. Bu sırada en büyük sürpriz ise, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi’ye oldu. İzmir Fuarı’nın onur konuğu olan illerinden Malatya’dan gelen ilçe belediye başkanları, kısa süre öncesine kadar 2’nci Ordu Komutanlığı yapan Orgeneral Galip Mendi’yi, tören alanında tebrik etti. Ordu komutanlığının merkezi Malatya olduğu için sık sık biraraya geldiği belediye başkanlarını karşısında gören Galip Mendi ile eşi de, bir süre sohbet etti.

Haberin Devamı

EGEDE ZAFER GURURU

ASKERİ BANDO KONSER VERECEK
Bunun yanı sıra akşamda, Ege Ordu komutanlığı, Güney Deniz Saha Komutanlığı ile Hava Eğitim Komutanlığı bandoları da, Karşıyaka ile Konak ilçelerinde, halka açık konserler verecek. Vali mustafa Toprak da yine akşam 30 Ağustos resepsiyonu düzenleyecek.


MANİSA
Manisa'da Zafer Bayramı kutlama programı etkinliklerine halkın katılımı düşük oldu. Program Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunulması töreniyle başladı. Törene Vali Erdoğan Bektaş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, daire müdürleri, askeri erkan, oda başkanları ile sivil toplum örgütleri ve öğrenciler katıldı. Törene AK Parti Manisa milletvekillerinden kimsenin katılmaması dikkati çekti. Törende konuşma yapan Piyade Binbaşı Tural Türkkan, 30 Ağustos Zaferi'nin sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da kaderini değiştirdiğine dikkat çekti. Törende Gediz Anadolu Öğretmen Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Simge Pehlivan '30 Ağustos' isimli şiiri okudu. Şiirlerin okunmasından sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Tekvando ve güreş bölümü öğrencileri ile CBÜ BESYO Jimnastik Kulübü öğrencileri, gösteri yaptı. Törende Badminton ve Grekoromende dereceye giren öğrencilere, protokol üyeleri tarafından ödül verildi. Tören askeri birlikler, gaziler ve öğrencilerin geçiş töreniyle son buldu. Protokol üyeleri resmi geçitten sonra askeri ve polis şehitliğine ziyaret etti.

Haberin Devamı

EGEDE ZAFER GURURU

SOMA
Faciayla sarsılan Soma'da, Zafer Bayramı kutlamaları Cengiz Topel Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Törene Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Soma İlçe Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Boz, AK Partili Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Soma İlçe Emniyet Müdürü Nebi Özerdem, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, şehit yakınları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

EGEDE ZAFER GURURU

ÇANAKKALE
Çanakkale'de 30 Ağustos Zafer Bayramı, kordon boyunda düzenlenen törenle coşkulu bir şekilde kutlandı. Törene Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Çanakkale'nin CHP'li Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şartlan, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saat 09.00 Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla tören başladı. Ardından Vali Ahmet Çınar, makamında tebrikleri kabul etti.
Kordon boyunda düzenlenen ikinci tören de ise Vali, Boğaz Komutanı ve Belediye Başkanının, askerlerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Deniz Binbaşı Tayfun Ayas tarafından yapıldı.

Haberin Devamı

KURTARMA RÖMORKÖRÜNDEN BOĞAZDA GÖSTERİ
Konuşmanın ardından halk oyunları ve folklor gösterileri yapıldı. Şiir okundu. Kutlamalar, resmi geçit ile sona erdi. Resmi geçitteki asker ve gaziler, vatandaşlar tarafından alkışlandı. Tören Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait bir Kurtarma römorkörünün, Çanakkale Boğazı'ndaki su gösterisiyle bitti.


EGEDE ZAFER GURURU

MUĞLA
Muğla'da Zafer Bayramı Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Vali Mustafa Hakan Güvençer, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik ve CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün çelenk koymasıyla başladı. Protokol üyelerinin yanı sıra askeri birlikler, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti ile meslek odaları temsilcilerinin de katıldığı törende, saygı duruşunda bulunuldu. Muğla Valiliği'ndeki bayramlaşmanın ardından protokol üyeleri tekrar Cumhuriyet Meydanı'na gitti. Vali Güvençer, Kurmay Albay Halil Çelik ile Başkan Gürün, tören yürüyüşü yapan askerlerin ve vatandaşların bayramı kutlandı. Albay Çelik'in günün önemini belirten konuşmasını yapması sonrası resmi geçitte askerler yürüdü. Yürüyüş sonrası tören sona erdi.

Haberin Devamı

ORTACA
Muğla'nın Ortaca İlçesi'ndeki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet alanında Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Programa Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Haluk Türkoğlu, Belediye Başkan Vekili Ali Avcı, Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya ve okul müdürleri katıldı. Bu yıl yapılan törenlere AK Parti ve MHP temsilcileri ile şehit yakınları, gazi ve halkın fazla ilgi göstermediği görüldü. Tören sonrasında katılanlarla belediye tarafından Kültür Park'ta bir resepsiyon düzenlenerek kahvaltı ikram edildi.

EGEDE ZAFER GURURU

DENİZLİ
Denizli'de Zafer Bayramı etkinlikleri vatandaşların katılımının azlığı nedeniyle sönük geçti. Valilik önündeki kutlamaları yaklaşık 250 Denizlili izledi. Saat 10.15'de Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla tören başladı. Vali Abdülkadir Demir, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve 11'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gazi Bulvarı'nda halkın bayramını kutladı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin de törene katıldı. Askerler, resmigeçitte uzun süre alkışlandı. Geçiş töreninin ardından bayram sona erdi.

EGEDE ZAFER GURURU

UŞAK

Uşak'taki törenin adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Vali Seddar Yavuz, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın ve Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile birlikte makamında tebrikleri kabul etti. Tören günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile şiirlerin okunması, halk oyunları gösterileri ve geçit töreni ile sona erdi.

EGEDE ZAFER GURURU

BALIKESİR

Balıkesir'de Zafer Bayramı törenine her yaştan vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Saat 09.00'da Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunma töreniyle başlayan kutlamalar 09.30'da Valilik'te tebriklerin kabulü ile devam etti. Kutlama töreni Kuvayı Milliye Meydanı'nda Atatürk Stadı önünde gerçekleşti. Vali Ahmet Turhan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz ve AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un halkın ve askerlerin bayramını kutladı. Törende gün için hazırlanan konuşmayı Yüzbaşı Emre Kaya yaptı. Askerlerle birlikte gaziler geçit töreninde ayakta alkışlandı. Bazı vatandaşlar "en büyük asker bizim asker" diye tempo tuttu.

EGEDE ZAFER GURURU

AYDIN

Aydın'da Zafer Bayramı töreni Efeler İstasyon Meydanı'nda düzenlendi. Törene çocuk ve yaşlılar ilgi gösterirken, katılımın az olduğu görüldü. Törene Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve Vali Yardımcıları, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, CHP'li Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Mustafa Birincioğlu, Kurum Müdürleri, Oda Başkanları, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 30 Mart Yerel Seçimleri sonrası kapanan Özel İdare mallarının paylaşımı konusunda uzun zamandır araları gergin olan Valisi Ayyıldız ile Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun samimi sohbeti dikkati çekti. Jandarma Albay Fuat Alanur'un günün anlam ve önemini belirten konuşması sonrası Efeler İstasyon Meydanı'ndaki resmigeçit düzenlendi. Efeler Mustafa Kiriş Ortaokulu Halk Oyunları Ekibinin gösterileri ile devam eden kutlamalar, Nazilli Belediyesi Mehter Takımı'nın tören geçişi ve gösterisiyle son buldu.

SİMAV

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'inci yılı Kütahya'nın Simav İlçesi'nde görkemli bir törenle kutlandı. Hükümet Konağı önünde Kaymakam İbrahim Süha Karaboran, Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Akyer, AK Partili Belediye Başkanı Süleyman Özkan, şehit aileleri, gaziler ve yakınlarının katılımıyla başlayan törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konulup saygı duruşunda bulunuldu. Simav Belediyesi de şehir merkezinde hoparlörler aracılığı ile kahramanlık türküleri seslendirerek törene destek verdi.

EGEDE ZAFER GURURU

BODRUM

Sabah saatlerinde düzenlenen resmi törenin ardından öğlende başlayan Zafer Bayramı etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oldu. Torba Koyu’ndaki bin 300 yerli ve yabancı turistin konakladığı Kervansaray Otel’in eğlence müdürü Sinan Kılıç öncülüğünde; 40 animatör ve su sporları çalışanının organize ettiği gösteride, jet skiler dev Türk bayrakları ve Atatürk bayrağı ile gösteri yaptı.

Aralarında turistlerin de bulunduğu grup, denizin ortasında 60 metrekarelik dev Türk bayrağını açtı. Parasailing botunun çektiği paraşüte binen Mehmet Kaya da 130 metre yükseklikte dev Türk bayrağı ile birlikte uçuş gerçekleştirdi. Havuz başlarındaki Hollandalı, Belçikalı, İngiliz, Alman ve Türk turistler gösterileri, 10’uncu Yıl Marşı eşliğinde keyif içinde izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!