Yeni Türkiye’nin ‘yeni’liklerle dolu Süper Ligi!..

Güncelleme Tarihi:

Yeni Türkiye’nin ‘yeni’liklerle dolu Süper Ligi..
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2014 01:11

Dünya Kupası, transferler, Süper Kupa derken yeni sezon bu hafta sonu start aldı. Biz de bu vesileyle Türkiye Ligi’nde yeni ne varsa göz atalım dedik...

Haberin Devamı

SPREYLİ GÜNLER

Görsel anlamdaki en önemli yenilik ‘sprey’ uygulaması. Güney Amerika’dan aşina olduğumuz uygulama bu yaz Dünya Kupası’nda denendi, liglerimizde de atışın kullanılacağı ve barajın duracağı nokta hakem tarafından sprey boyayla belirlenecek.

ESKİ YÜZ, YENİ RÜZGÂR...

Trabzon’un başına sekiz yıl sonra tekrar gelen Vahid Halilhodziç, Bordo-Mavili takımla ilginç bir macera yaşayacağa benziyor. Geldiğinden beri eldeki kadroyu beğenmeyen ve sürekli transfer isteyen Boşnak hocanın yüzü ekibe katılan Cardozo, Belkalem, Constant, Medjani gibi isimlerle biraz olsun güldü.

DEMBA BA HEYECANI

Yeni Türkiye’nin ‘yeni’liklerle dolu Süper Ligi..

Beşiktaş’ın özellikle Devler Ligi ön eleme turundaki Feyenoord eşleşmesinde ortaya koyduğu oyun ve ikinci maçta yaptığı ‘Hat-trick’le dikkatleri üzerinde toplayan Senegalli forveti Demba Ba, şimdiden ligin en heyecan verici yeni yüzü oldu.

Haberin Devamı

38 YIL SONRA ‘SÜPER’LEŞTİ

Süper Lig’e yükselen üç takım, bu sezonun ‘yeni’leri arasında. Bu toplamdan ikisi (Mersin İY ve İstanbul Başakşehir yani İstanbul BB), aslında bir sezonluk ayrılık yaşadı, Balıkesirspor ise tam 38 yıllık bir bekleyişin ardından Süper Lig’e yükseldi.

KUMBELA’DAN TORJE’YE YENİLER....

Anadolu takımları sessiz sedasız yepyeni yıldızları kadrolarına dahil etti. Torku Konyaspor’da Rumen Marica ve Torje’yi, Mersin İY’de Welliton’ı, Karabük’te Demokratik Kongolu Kumbela’yı, Sivas’ta Nijeryalı Macauley Chrisantus’u, Akhisar’da Brezilyalı Douglao’yu, Bursa’da Portekizli Josue Pesqueira’yı, Başakşehir’de Moldovalı Epureanu’yu izleyeceğiz.

YENİ CEZA UYGULAMASI

Bu sezon Yeni Disiplin Talimatı’na göre çirkin ve kötü tezahürat eylemlerinde, bütün stat yerine sadece tribünün bir bölümünü kapatma cezası uygulanacak. Öte yandan kadın ve çocukların seyircisiz maçları ücretsiz izleme uygulaması da tarih oldu.

YENİ ‘YENGE’...

Yeni Türkiye’nin ‘yeni’liklerle dolu Süper Ligi..

Haberin Devamı

Futbolun magazin gündemine devrettiği en önemli konu kuşkusuz ‘futbolcu eşleri’dir! Galatasaraylı Sneijder’ın eski fotomodel eşi Yolanthe ‘en popüler yenge’. Bazen Muslera’nın fotomodel sevgilisi Patricia Callero da güzelliğiyle magazin sayfalarını süslüyor.

Yeni Türkiye’nin ‘yeni’liklerle dolu Süper Ligi..

‘Yengeler yarışı’na bu sezon ‘yeni’ bir yüz olarak Diego Ribas’ın karısı Bruna Leticia dahil olacak.

‘PASSOLİG’ UYGULAMASI

Geçen sezonun sonuna doğru test edilen ve birçok seyircide ‘alerji’ye neden olan ‘Passolig uygulaması’, bu sezon bütün lig sathında geçerli olacak. Bu uygulamada taraftarlar internetten kimlik numaralarıyla ‘e-bilet’ alacak, muhtemel bir şiddet olayına dahil olmaları durumunda ise bilet ve kimlik numaralarından teşhisleri gerçekleşecek...

Haberin Devamı

NURTOPU GİBİ ‘YENİ’ BİR STAT

Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘hat-trick’ yaptığı maçla gerçekleştirilen Başakşehir Fatih Terim Stadyumu, 17.800 kişilik kapasitesiyle sezona hazır.

‘YENİ’ ALEX BULUNACAK MI?

Fenerbahçe bu yaz tek bir transfer yaptı ve Diego Ribas’ı renklerine kattı. Brezilyalı yıldız her ne kadar, “Ben farklı bir futbol karakterine sahibim” dese de Sarı-Lacivertli camianın bilinçaltında ona biçtiği rolün ‘yeni Alex’ olduğu kesin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!