Suyun iki yakası barış için birleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Suyun iki yakası barış için birleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2014 01:37

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, Ayvalık Barış İnisiyatifi ile Yunanlı konukların ortaklığında Barış Festivali düzenleniyor. 1 Eylül Barış Günü'nü Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan gelecek konuklarla birlikte kutlamak amacıyla düzenlenen festival, Ege'nin iki yakasını biraraya getirecek.

Haberin Devamı

Ayvalık Sanat Fabrikası'nda, Aris Hatzistefanou 'Catastroika' belgeselinin gösterimiyle başlayan Barış Festivali, 30 ve 31 Ağustos'ta Midilli Adası'nda da sürdürülecek. Ayvalık Barış İnisiyatifi ile Yunanlı konukların ortaklığında düzenlenen etkinliklerde, suyun iki yakasının barış türküleri bir ağızdan seslendirilecek. Festival dün (Cuma) Cumhuriyet Meydanı'nda saat 17.30'da stant kurulmasıyla başladı.

Ayvalık Barış İnisiyatifi üyesi Ayşe Yolageldili, festivali Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan gelen öneri üzerine düzenlediklerini belirterek "Organizasyonu gelenekselleştirmeye çalışıyoruz. Dünyada barışa dikkat çekmek istiyoruz. Biz dünyada barışın hakim olmasını arzu ediyoruz. Bu kapsamda da barışın bir simgesi olarak Ege'nin iki yakasını bir araya getirerek, dünya barışına bir nebze olsun katkı vermek istedik. Dünyada bu kadar kötü günler yaşanırken, tam anlamıyla kan gövdeyi götürürken biz barış isteyenler de sesimizi duyurarak suyun öte yakasındaki Midillili dostlarımızla birlikte bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

MİDİLLİ'DE BARIŞ YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK

Festival kapsamında bugün 30 Ağustos) 21.30 - 24.00 saatleri arasında Ayvalık Amfi Tiyatro'da Dimitris Tsiochlas, Yota Michaleli, Antonis Mylonas, Peter Zotos, Siwar, Antigoni Trio - Yeşim Altınay, Özgül Turgay ve Mahinur Sezener konser verirken, Midilli etabında ise saat 18.30'da Aris Hatzistefanou ve Foti Benlisoy'un (TBC) katıldığı Akdeniz & Orta Doğu panelinin ardından saat 21.30'da Fotini Velesiotu, Dimitris Tsiochlas, Yota Michaleli, Antonis Mylonas ve Peter Zotos + Maria Rita Epik'in konser vereceği öğrenildi.

31 Ağustos Pazar günü 12.00 - 12.30 saatleri arasında Midilli Sapho Meydanı'nda barış yürüyüşü yapılmasının ardından ise, 1 Eylül Pazartesi günü Ayvalık'a dönüleceği belirtilirken, 1 Eylül akşamı saat 21.30'da Cunda Güneş Saati mevkiinde Vassiliki Papageorgiou & Burgaz'dan sonra Heybeli İstanbul ve İzmir Eski Rum Ezgileri konseri verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!