Anneleri terk etti 5 çocuk devlete sığındı

Güncelleme Tarihi:

Anneleri terk etti 5 çocuk devlete sığındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 10:24

Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden maddi destek isteyen 5 çocuk annesi M.T. (30), başvurusuna geç yanıt verildiğini öne sürüp en büyüğü 11, en küçüğü 4 aylık olan 5 çocuğunu çocuk parkına terk edip kaçtı.

Haberin Devamı

Antalya’da yaşayan 30 yaşındaki 5 çocuk annesi M.T., işsiz olduğunu ve geçim sıkıntısı yaşadığını belirterek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne yardım başvurusu yaptı. Başvurusundan birkaç gün sonra en büyüğü 11, en küçüğü 4 aylık olan 5 çocuğu ile tekrar il müdürlüğüne giden anne M.T., yetkililerle görüşmek istediğini söyledi.

ANNE ÇILGINA DÖNDÜ

Görevlilerin yönlendirmesi ile ilgili yöneticilerle başvuru sonucu hakkında görüşen M.T., yardım talebi hakkında araştırma yapıldığını, yardım kararının henüz alınmadığını öğrenince çılgına döndü. İl Müdürlüğü içinde, “Çocuklarıma bakamıyorum” diyerek bağıran M.T., daha sonra kurumdan ayrıldı.

5 ÇOCUĞU TERK ETTİ

Bir süre il müdürlüğü önünde bekleyen M.T., Gizem, Gülfidan, Utku Melih, Alperen ve Meryem ismindeki çocuklarını kurumun hemen karşısındaki çocuk parkına bırakarak kaçtı. Annelerinin kendilerini terk etmesi ile ne yapacağını şaşıran çocuklar korkudan ağlamaya başladı.

Haberin Devamı

DEVLET SAHİP ÇIKTI

Çocuklardan en büyüğü olan 11 yaşındaki Gizem, 4 kardeşini yanına alarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne sığındı. Görevliler durumu yetkili birim amirlerine bildirdi. Çocuklar hemen koruma altına alınarak sevgi evlerine yerleştirildi.

GEREKEN YAPILACAK

Çocukların koruma altına alındığını doğrulayan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, “Maalesef böyle üzücü bir olay yaşanmış. Biz çocuklarımızı devlet korumasına aldık. Gereken neyse yapılacak” diye konuştu.

İŞSİZİZ ÇARESİZ KALDIK

Bir süre sonra yaptığından pişman olan anne M.T. ise şöyle dedi: “Eşim çalışmıyor. Ben de bir süre önce işsiz kaldım. Kuruma yardım için gittim ama bana 4 aylık bebeğimi evlatlık vermeyi teklif ettiler. Bu teklif üzerine çılgına döndüm.

PİŞMAN OLDUM

Kurumun önündeki parka gidip, ‘Benden bir çocuğumu istediniz ben 5’ini de bırakıyorum’ deyip oradan ayrıldım. Sonra pişman oldum ancak şimdi de çocuklarımı geri alamıyorum. Devlet bize sahip çıkarsa biz de çocuklarımıza sahip çıkarız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!