Kendim istedim

Güncelleme Tarihi:

Kendim istedim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 01:27

Bakanlar Kurulu ve MKYK toplantılarında Erdoğan sonrası için eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e desteğini açıkça ifade eden eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kabine dışı kalmasıyla ilgili, “Seçime kadar sürecekti ama kendim hem Sayın Cumhurbaşkanımızdan hem yeni Başbakanımızdan affımı arz etmiştim. Kendime has sebeplerimle. Dolayısıyla sağ olsunlar onlar da anlayış gösterdiler ve bu şekilde bir değişim gerçekleşiyor” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, yeni kabineyi açıkladıktan sonra hızla devir teslimler yapıldı ve yeni bakanlar görevlerine başladı. Başbakan Yardımcılığı görevini Yalçın Akdoğan’a devreden Beşir Atalay, “Seçime kadar sürecekti ama kendim hem Sayın Cumhurbaşkanımızdan hem yeni Başbakanımızdan affımı arz etmiştim. Kendime has sebeplerimle. Dolayısıyla sağolsunlar onlar da anlayış gösterdiler ve bu şekilde bir değişim gerçekleşiyor” dedi. Kabinenin, Ali Babacan ile birlikte en uzun süre görev yapan ismi Atalay’ın koltuğunu Akdoğan’a bırakması kulislerde ise farklı yorumlara yol açtı. Atalay’ın,
AK Parti’de yeni genel başkanın belirlenme sürecinde tavrını açıktan Abdullah Gül’den yana koymasının kabine dışı kalmasında etkili olduğu yorumları öne çıktı.

Haberin Devamı

HDP’DE AYNI İZLENİM

Parti kulislerine göre, Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti’de bu konunun konuşulduğu Bakanlar Kurulu ve MKYK toplantılarında Atalay, Gül’e desteğini açıktan ifade etti, yapılan ankette de yeni genel başkan olarak Gül’ün adını yazdı. Sadece AK Parti kulislerinde değil, kabinede patronluğunu yürüttüğü çözüm sürecinde birlikte çalıştığı HDP’lilerin de aynı izlenimi edinmesi dikkat çekti. Çözüm sürecinde Atalay ile birlikte mesai yapan HDP’li bir isim Hürriyet’e, “Bizim aldığımız izlenim de Sayın Atalay’ın gitmesinde Gül’den yana olmasının etkili olduğu yönünde. Çözüm süreciyle ilgili gelişmelerin bunda ciddi bir etkisinin olduğu yönünde bir izlenime sahip değiliz” dedi.

ALLAH’IN TAKDİRİ

Atalay’ın ardından 2’nci devir teslim töreni, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ile Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş arasında yapıldı. Görevini devreden İşler, “AK Parti’de görevler talep edilmez verilir. Onurla, şerefle devraldığım görevi yine onurumla, şerefimle devrediyorum. Bundan sonra da ne görev verilirse yerine getireceğim” dedi. Kurtulmuş da “‘80 öncesine dayanan bir dostluğumuz var. Bu makamlar Allah’ın bir takdiridir. Cumhurbaşkanlığı’ndaki arkadaşlar arasındaki devir teslim buralarda da aynı şekilde yapılıyor” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

ÇAVUŞOĞLU MAKAMDA

Davutoğlu’nun yerine Dışişleri Bakanlığı’na getirilen AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görev devir teslimi yapmadı. Çavuşoğlu bakanlığa giderek görevine başladı. Dışişleri Bakanlığı’nın bahçesinde basın mensuplarına hitap eden Çavuşoğlu, “En büyük şansımız, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’dır ve tüm açıklamalarında dış politikanın öncelikli olduğunu vurgulamıştır. Yine en büyük şansımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’dur. Kendisi de dış politikanın hem teori hem arazi boyutunu en iyi şekilde yaşamıştır. Onların desteğiyle bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz” dedi. Çavuşoğlu, AB Bakanlığı görevini ise TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır’a devrederken “Biz inanıyoruz ki AB de bu gayretlerimizi görür ve Türkiye’nin AB sürecinin önündeki engelleri kaldırır. Biz, AB kurumlarıyla ve ülkeleriyle teknik konuların hepsini tartışmaya hazırız. Yeter ki Avrupalı dostlarımız, Türkiye’nin önüne siyasi engeller koymasın, var olan engelleri de kaldırsın” dedi.

Haberin Devamı

Kendim istedim

Cuma sohbeti

YENİ kabinede kendi isteğiyle yer almadığını açıklayan eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Kocatepe Camii’nde cuma namazı kıldı. Cami avlusunda, vefat eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarlarından Haşim Öğüt’ün ailesine taziyelerini ileten Davutoğlu, camiden eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile aynı araçla ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!