Davutoğlu 300 yıllık dostum

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu 300 yıllık dostum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 01:27

Yeni Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu cuma namazını kıldığı Kocatepe Camii’nde gazetecilerin soruları üzerine, Davutoğlu ile ‘halef-selef’ olmalarını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, “Bizim 300 yıla yakın ata dostluğumuz var. Kaderde bu da kısmetmiş, halef selef oluyoruz. Bu bizim için hem büyük bir mutluluktur hem de onurdur. Bugüne kadar nasıl tüm konumlarımızda, görevlerimizde, ülkemiz, milletimiz için elimizden geleni yaptıysak, bu zorlu görevde de gece gündüz çalışarak, hem bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz hem de ülkemiz, dış politikamız için çalışacağız” diye konuştu. Çavuşoğlu, AB Bakanlığı’na kendisinin yerine getirilen Volkan Bozkır’ı ise ‘ağabey’ dedikleri bir büyük olarak tanımlarak Bozkır’ın AB sürecini en iyi bilen isimlerden olduğunu söyledi.

AKPM BAŞKANI’YDI

Dışişleri Bakanlığı’na getirilen Mevlüt Çavuşoğlu’nun siyasi ve akademik kariyerinde AB ile ilişkiler önemli bir yer tutuyor. DYP kökenli merkez sağ çizgiden gelen Çavuşoğlu, AK Parti kurucuları arasında. Çavuşoğlu, partide Dış İlişkiler Koordinatör Başkanvekili olarak görev aldı. 2010 yılında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne (AKPM) başkan seçilen ve 2 yıl boyunca bu görevi yürüten Çavuşoğlu, daha sonra AK Parti’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı oldu. 25 Aralık 2013 tarihli revizyonun ardından Egemen Bağış’tan boşalan AB Bakanlığı ve Başmüzakerecilik görevine getirilen Çavuşoğlu ile Başbakan Davutoğlu’nun ailelerinin 300 yıllık geçmişe dayanan ortak yörük kökenleri var. Çavuşoğlu çok iyi derecede İngilizce ve Almanca, orta derecede Japonca da biliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!