Çözümün yeni patronu

Güncelleme Tarihi:

Çözümün yeni patronu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 01:27

45 yaşındaki Yalçın Akdoğan, başbakanlığı dönemindeki siyasi başdanışmanlığıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın en yakınında yer alan isim oldu.

Haberin Devamı

AK Parti’nin ‘kurumsal kimliği’ni vurgulayan ‘Muhafazakar demokrasi’ kavramı da dahil politikalarını belirlemede en etkili isimler arasında yer aldı. Partideki genç ekibin en önde gelen ismi olan Akdoğan’ın, Star Gazetesi’nde kendi adıyla, Yeni Şafak Gazetesi’nde ise Yasin Doğan takma adıyla yazdığı yazılar ve verdiği demeçler, partililer de dahil birçok kesim için önemli konularda Erdoğan’ı anlama rehberi işlevi gördü. AK Parti iktidarının ‘Vak’a-Nüvis’i olarak da nitelenen Akdoğan’ın, Erdoğan’ın başbakanlığı dönemine ilişkin notlarını içeren 2 ciltlik kitabı da kısa bir süre önce yayınladı. Akdoğan, Başbakan Yardımcısı olarak aynı kabineyi paylaştığı Bülent Arınç ile son dönem yaşadığı ‘çoluk çocuk, yeni yetme’ tartışmasının da tarafı oldu. Akdoğan, Arınç’ın bazı genç vekillere yönelik “çoluk çocuk, yeni yetme” sözlerine verdiği, “Ben 45 yaşındayım. Ne çocuğum ne yeni yetmeyim. Bu tür yakıştırmaları üzerime almıyorum” yanıtıyla da gündeme damgasını vurdu. Akdoğan’ın, kabine dışı kalan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın başından beri yürüttüğü çözüm sürecinin en önemli aktörlerinden biri olması da yeni hükümette sürecin yeni patronu olacağı yorumlarını getirdi. Akdoğan, 22 Eylül 1969’da Üsküdar’da doğdu. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bölümü’nde, doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümü’nde tamamladı. Milliyet Gazetesi’nde staj yaparak gazeteciliğe başlayan Akdoğan, Yeni Şafak ve Star gazeteleri ile çeşitli dergilerde yazarlık yaptı. Pendik Belediyesi Eğitim Kültür ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Devlet Bakanı Basın Müşavirliği, AK Parti Genel Başkan Danışmanlığı ve Başbakan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Bahçeşehir Üniversitesi Liderlik Okulu’nda ders verdi. 8 adet kitabının yanında çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi var. İngilizce bilen Akdoğan, evli ve 2 çocuk babası.

Haberin Devamı

TEKNİK DİREKTÖR KİMİNİ OTURTUYOR, KİMİNİ OYNATIYOR

Haberin Devamı

Cuma namazını Vedat Dalokay Camii’nde kılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, camiden ayrılırken gazetecilere “Bu bir bayrak devir teslimidir. Bayrağı da aynı ekipte olanlar birbirine devir teslim eder. Bu yüzden AK Parti’de çok değerli insanlar var. Bir şekilde teknik direktör, kimini tribünde oturtuyor, kimini forvette oynatıyor. Bu takdiridir. Rabbim mahcup etmesin. Kaldığımız yerden güçlü bir şekilde devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!