Pahalı bankacılık devri sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Pahalı bankacılık devri sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 01:18

ING Türkiye’nin Genel Müdürü Pınar Abay, BDDK’nın bankaların aldığı ücret komisyonları sınırlayan düzenlemelerinin, sektörde genel olarak gelir ve kâr kaybına neden olsa da, ING Türkiye’nin sürdürdüğü teknoloji destekli ve az şubeli büyüme modeli ile örtüştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Düzenlemelerin ING Türkiye’nin bankacılık yapma şeklini güçlendirdiğini belirten Abay, “Sektördeki birçok banka aslında çok pahalı bir bankacılık modeli ile çalışıyor. Ancak yeni ücret komisyon düzenlemesi, bizim komisyon ve masraf almadan oluşturduğumuz bankacılık modelimizin altını dolduruyor. Çünkü biz az şube ile çalışıyoruz. Bu da bize avantaj sağlıyor” dedi. Abay, regülasyonların yabancı yatırımcı olarak ING’nin iştahını düşürmediğini belirterek “Aksine iştahını artırdı, biz tam da bu noktadan sonra burada büyümeye başlayacağız” diye konuştu.

LİMİT TAŞINABİLİRLİĞİ

ING Grubu Global CEO’su Ralph Hamers’in da bankanın yakın dönem stratejilerini paylaştığı toplantıda konuşan Abay, geçen yıl sonunda devreye giren kredi kartı kısıtlamalarıyla ilgili şunları söyledi: “Kredi kartı ile ilgili son regülasyon kesinlikle rekabete aykırı. Kredi kartında büyük bankalar için çok faydalı fakat bizim gibi ücretsiz kart üzerinde duran masraf komisyon almayan ürünlerle yaşayan bir banka için rekabete aykırı. Örneğin müşterinin diğer bankalarda ücret verdiği kredi kartı var, bize gelmek istiyor ama biz veremiyoruz çünkü limit yeni regülasyon gereği kapalı. O yüzden biz de Türkiye Bankalar Birligi (TBB) ile birlikte tıpkı telekom sektörüne olduğu gibi kredi kartında da limit taşıma hakkının getirilmesi için bir çalışma başlattık. Banka olarak konuyu BDDK’ya da ilettik, olumlu baktılar. Birkaç aya kadar bu konuda bir sonuç alınır diye düşünüyorum. Önümüzdeki aylarda, bu öneri sayesinde müşteriler çalışmak istedikleri banka ile çalıştıkları bir pazar görecekler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!