Göster kendini Ergin Ataman!

Olasılığı çok sıkıntılı ama gönlün aklın önüne geçerek olmasını istediği senaryolar için İngilizce’de çok güzel bir deyiş vardır; Whisful thinking (hüsnükuruntu).

Haberin Devamı

Gönlümün kafama en uzak köşesinden, “Dünya Kupası’nın ballı kura sonu oluşan grup ve çapraz eşleşmesi avantajıyla final grubuna kadar kazasız akışımızı” geçiriyorum.
Şöyle ki; sırasıyla oynayacağımız Yeni Zelanda, Amerika, Ukrayna, Finlandiya ve Dominik Cumhuriyeti maçlarından sonra sadece Allah’ın emri, olası şampiyon, Amerika’ya yenilerek grubu 2. bitirirsek ballı çaprazımızdan 3. gelmesi olası Avustralya ile oynayıp hop diye çeyrek finale kalıyoruz. Hazırlık döneminde diş geçiremediğimizi gördüğümüz ev sahibi İspanya, Yunanistan, Sırbistan ve bu filmin her daim esas oğlanları olan Arjantin, Hırvatistan, Fransa, Brezilya vb. güçlü takımlar hepsi diğer kümede toplandıklarından büyükbaşlara hiç bulaşmadan yarı finale kadar akmamız olası. Böylece Olimpiyat kotası cepte oluyor ve madalyaya beş dakika kalıyor... Da nasıl olacak?

BEN BİLE KURTARAMAM

Malum 24 turnuva takımının resmi hazırlık maçları değerlendirmesinde sonuncu olduk. 8’de 1, yüzde 14’le bizden daha kötüsü yok. Ergin Ataman, Tanjevic’in 10 senedir yaptığının tersini yapmalı “kötüden aldığı dersleri” gerçekten sahaya ve oyun anlayışına yansıtmalı...
Bogdan Hoca, “hazırlık dönemi yenilgilerini doğaldır” diye saftirik medyamıza yedirir, hedef turnuvada daha da derin batağa gömerdi Milli Takımı. Onun yüzünden DEV’dik CÜCE’leşdik buralara ancak üstüne para vererek WILDCARD’la gelebilir olduk. Kusura kalma ama şu güne kadar Tanyevic’ten tek farkın, sen kenarda tepinip Sırpça küfür kafir yapmıyorsun. Yabancı kartelini delip seni koç yapana kadar göbeğimiz çatladı. Mahcup etme lütfen. Kerahet vakti geldi artık Ataman farkını görelim. Bu vakitte, “Şut girsin duası” mekruhtur. Arife tarif gerekmez ama “Şuta köle olmaktansa boyalı alanın efendisi” olmalısın dostum.

FULL YOĞUNLAŞMA

Baksana kıymeti kendinden menkul TÜBAD (Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği); “Türk antrenörlerine güvenimiz sonsuzdur. Bundan sonra da istenmeyen sonuçlar olsa da bu güvenimiz devam edecektir” diyor ki; Başarısızlıkta sırtının minderden kalkmayacağı, ilahlara kimin kurban edileceği, kimin timsah göz yaşları dökeceği ortada. Keçi gibi tüm maça dünya şampiyonu olacakçasına asılan ters takım hakacı Yeni Zelanda’yla başlarken full yoğunlaşma gerek. İyi başla iyi gitsin.

Yazarın Tüm Yazıları