BM güçleriyle El-Kaide arasında çatışma riski

Güncelleme Tarihi:

BM güçleriyle El-Kaide arasında çatışma riski
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 01:02

Filipinli albay, Suriye ile İsrail arasındaki bölgede Nusra Cephesi tarafından kuşatılan BM askerlerinin çatışmaya hazır olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Suriye ile İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri arasında görev yapan BM barış gücünden Filipinli askerler, El-Kaide’nin kolu Nusra Cephesi’nin de içinde olduğu Suriyeli muhalif gruplarla çatışma riskine girdi. Nusra Cephesi ve diğer muhalif gruplar, Kuneytra Sınır Kapısı’nı Suriye ordusunun elinden aldıktan sonra önceki gün de 43 Filipinli barış gücü askerini kaçırıp, 75 askerin bulunduğu iki tesisi de kuşatma altına almıştı. Filipin ordusundan Albay Roberto Ancan, askerlerin herhangi bir saldırıya karşılık verecek durumda olduğunu ifade ederek, “BM tesislerini savunmak için öldürücü güç kullanabiliriz. Askerlerimiz iyi silahlandırılmış, iyi eğitimli ve disiplinli” dedi.

Güvenlik konseyi ‘teröristler’ dedi

BM Güvenlik Konseyi de barış gücü askerlerinin kaçırılmasını kınadı. Açıklamada eylemin “terörist gruplar ve devletle bağlantısı olmayan silahlı gruplar tarafından yapıldığı” belirtildi. Muhalifler, BM askerlerinden silahlarını teslim etmesini istiyor. Bu arada, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin dün yaptığı açıklamaya göre, Suriye’de 2011 yılında başlayan, 191 binden fazla insanın öldüğü çatışmalarda ülkelerinden kaçarak mülteci olan Suriyeli sayısı üç milyonu aştı.

IŞİD’in infazları bitmiyor

Haberin Devamı

ABD’li gazeteci James Foley’nin ardından çarşamba akşamı Suriyeli askerlerin infaz görüntülerini yayınlayan terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) önceki gün de bir peşmergenin de başının kesilme görüntülerini yayınlayarak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ni tehdit etti. “Kandaki Mesaj” adını taşıyan altı dakikalık videoda esir alınan, peşmergeler olduğu söylenen turuncu tutsak giysisi içindeki kişiler görünüyor. Daha sonra IŞİD’in denetimindeki Musul’da bir caminin önünde, bu tutsaklardan birinin başı kesiliyor.

BM güçleriyle El-Kaide arasında çatışma riski

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!