Ertan Hatipoğlu takımların kamp dönemini değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Ertan Hatipoğlu takımların kamp dönemini değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 18:06

Aralarında, dünya rekortmeni Elvan Abeylegesse'nin de bulunduğu çok sayıda ünlü atletin antrenörlüğünü yapan Ertan Hatipoğlu, Spor Toto Süper Lig takımlarının hazırlık kamplarını değerlendirdi. Şok tespitlerde bulunan Hatipoğlu, "Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor planlama hatası yaptı. En iyi hazırlığı Beşiktaş yaptı. Süper Lig'de ilk yarının mutlak favorisi Beşiktaş'tır" dedi.

Haberin Devamı

ATLETİZM antrenörü Ertan Hatipoğlu, Süper Lig ekiplerinin yaz kampı hazırlıklarını mercek altına alarak hangi takımın nasıl bir performans ortaya koyacağını analiz etti. Hatipoğlu’na göre ilk devrenin favorisi Avrupa kupaları için sezonu erken açan ve çelik gibi bir yapıya bürünen Beşiktaş. Son şampiyon Fenerbahçe’nin yüksek rakımdan gereksiz yere nem oranı yüksek İstanbul’a indiğini ve bu yüzden ilk üç şansını zora soktuğunu kaydeden Hatipoğlu, Galatasaray’ın ise Şampiyonlar Ligi’ne doğru forma gireceğini belirtti. Hatipoğlu, Trabzonspor’un kampa iyi başladığını ama sonrasında planlama hatası yaptığını savunurken yine de takımın ekim, kasım ve aralıkta puan kaybı yaşamasının zor olduğunu belirtti. İşte Hatipoğlu’na göre takımların yaz kampı karnesi:


BEŞİKTAŞ: TAKIM ÇELİK GİBİ
Hazırlıklar erken; 25 Haziran’da başladı. Yüksek rakım silahını kullanmamalarına rağmen takım Avrupa maçlarında çelik gibi gözüktü! Sadece aralık için endişe veriyordu ama Soma turnuvasında yedeklerin de rotasyona hazır olduğunu gördük. İkna etti, hatta öteye geçti. Takımın kondisyoneri Milenko Rak, bireysel futbolcu ilerlemesinde dünya çapında bir uzmandır. Takımın yüzde 90’ında büyük ilerlemeler var. Kısacası Süper Lig’in ilk yarı mutlak favorisi Beşiktaş’tır.


FENERBAHÇE: İLK 3’TE BİTİREMEZ
Yetersiz hazırlık ve zorunlu antrenör değişimi yaşadı. İlk lig maçıyla 2. arasındaki 14 günlük milli arayı doğru kullanabilirse takım ayağa kalkabilir. İlk maçta rakip çok diri olan Karabük, dikkatli olmalı. Tüm bunlardan dolayı F.Bahçe’nin ilk devre ilk 3’e girmesi çok zor. Sadece 12 günlük Topuk Yaylası kampı yapıldı. Bu şekilde yürümez. Dünyada sadece Fenerbahçe’nin yüksek rakımda antreman tesisi var. Bu büyük bir dezavantaj. Aklimatizasyon sorunu yaşarken 2 hazırlık maçı oynandı. Roma maçı ve Soma turnuvası olmasa daha iyi olurdu. Gökhan Gönül bu konuda sıkıntı yaşadı. İsmail Hoca’nın en büyük hatası futbolcuları yüksek rakımdan getirip İstanbul’a sokmak oldu. Çünkü arada çok fazla nem, sıcaklık, oksijen farkı var. Bunu atlatmanın bir süreci vardır.


GALATASARAY: ACELE ETMİYOR
Planlama önceden yapıldığından dolayı kötü bir hazırlık dönemi geçti. Mancini’nin programını Prandelli uyguladı. Yüksek rakım kullanılmadı ama kullanmalıydı. Yerli ve kaliteli futbolcularından dolayı iyi görünüyor. Devreyi ilk 4’te tamamlar. Real Madrid de formda değil. “Şimdi formda olsam 2 ay sonra ne yapacağım” diyebilirdi. Dolayısıyla acele etmiyor. Chedjou’nun bacaklar dolu. İyi hazırlanmış. Sneijder kesinlikle hazır değil. Dünya Kupası’nda 3. olan Hollanda’nın başrol oyuncusuydu. Tatile gitti, daha formda değil. Şampiyonlar Ligi’ne kadar form tutar. Modern metotlar kullanıyor, simülasyonlara giriyor. Spor modasının son teknolojilerini silah olarak kullanıyor. Milli maç arasında kendisini toparlayacağını düşünüyorum.


TRABZONSPOR: FENERBAHÇE’YE KAYBEDEBİLİRLER
İyi bir hazırlık için tam alkış almışken, son Erzurum kampını iptal ederek, bu alkışı yarım bıraktı. Takım çok yeni. Kaliteli ayaklar gelmesine rağmen takım ilerleyen aylarda uyumunu bulur. Ama bu ilk 4’e girmesi için yeterli olur mu, hep birlikte göreceğiz. Halilhodzic’e 2 haftalık milli ara yardımcı olacak. Sanırım sadece eylülde birkaç puan kaybedecektir. Onun dışında ekim, kasım, aralıkta dolu dizgin gidecektir. Milli arasından sonra oynanacak maçta Fenerbahçe daha avantajlı olur. Oturmuş takım çünkü. Trabzonspor ise tam bir macera içinde. Her şey olabilir. Takım tam oturmamış çünkü.


BURSASPOR: KAMP SKANDALDI
Çok kötü bir hazırlık dönemi geçirdi Bursaspor... 9 günlük Kartepe kampı tam bir skandaldı. Adaptasyon süreci yaşanırken sadece yürüyüş yapmakla yetindiler. Kampın 9. günü Avrupa maçının rövanşı için ara vermeleri dezavantaj oluşturdu.


AKHİSAR BELEDİYE: BALIKESİRSPOR’U YENER
Lige çok iyi başlangıç yapacak. Erzurum’da kampa başlayıp sonra deniz seviyesine yakın Avusturya’nın Ziefert bölgesine gittiler. Serin ortamda kamp yapıldı. Çıkış bekliyorum. Ligin ilk maçında Balıkesir karşısında favorim.


BALIKESİRSPOR: BAŞLANGICI ZOR
3 kamp yaptı. Topuk Yaylası’ndan geldiler. İlk lig maçını hazırlık kampından 12 gün sonra yapacak. İlk maçta evinde vücutları sadece kondisyon değil, aklimatizasyon (yüksek rakımdan düşük rakıma geçme) süreci yaşayacak. Sıkıntı yaşayacaklarını düşünüyorum. 16-17 güne ihtiyaçları var.


ÇAYKUR RİZE: LİGİ İLK ÜÇTE BİTİRİR
Erzurum’da 2400 metrede 3 maç yaptı. Sonra deniz seviyesine yakın Avusturya’ya gitti. Süper akıllı bir hazırlık dönemi geçirdi. Kesinlikle ilk üçte olacak. Şaşıran varsa, takımı incelesin.


ESKİŞEHİRSPOR: KAMP VERİMLİYDİ
Kampa kendi tesislerinde başlayıp sonra da Avusturya’ya geçti. Verimli bir kamp geçirdi. Lig maratonunda üst sıralarda yer alacaklardır.


GAZİANTEPSPOR: AKILLI HAZIRLIK
O kadar akıllı, planlı, her detayı düşünülmüş hazırlık yaptılar ki.. ‘Spartanova’ gibi bilimsel testler, çok yüklemeli antrenmanların yanında az yüklemeli, yenileyici aktiviteler yaptılar. Avusturya’dan 28 Ağustos’ta döndüler ve ilk maçlarını 3. maç günü oynayacaklar. Ara düşünülmüş.


GENÇLERBİRLİĞİ: KAMP DÖNEMİ FENA DEĞİLDİ
Önce Ankara’da 850 metre rakımda iyi bir hazırlık yaptı. Gittikleri yurt dışı kampından ise 16 Ağustos’ta döndüler. Çok da fena bir hazırlık dönemi geçirmediler denebilir.


İSTANBUL BAŞAKŞEHİR: DENİZ SEVİYESİNDELERDİ
İyi olmayan bir hazırlık dönemi geçirdiler. Genelde kendi tesislerinde çalıştılar. Hollanda’da da deniz seviyesi kampı yaptılar. İlk 5-6’ya girecek hazırlık dönemi geçirmediler bana kalırsa...


KARABÜKSPOR: ŞAMPİYON DİKKAT!
İnanılmaz hedefe yönelik bir kamp geçirdiler. Rosenborg için erken forma girmeleri lazımdı, kısmen başardılar. St. Etienne maçında tamamen forma girdiler. 29 temmuzda Davraz’dan dönüp 1850 metrede 18 gün kaldılar. F.Bahçe’ye sürpriz yapabilirler. Hedef, form, plan strateji olarak çok başarılılar.


KASIMPAŞA: İLK 4'E GİRMEYE ADAY
Deniz seviyesi hazırlık modeliyle kendi modern tesislerinde hazırlıklarını tamamladı. Antrenör istikrarı onları ileri götürür diye düşünüyorum. Ligin ilk yarısının sonunda ilk 4 içinde olabilir.


KAYSERİ ERCİYESSPOR: ORTALARDA KAPATIR
Gaziantepspor’a benzer bir kamp geçirdi. Lige iyi bir başlangıç yapacaklarını düşünüyorum. İlk devreyi puan tablosunun ortalarında bitirebilir.


MERSİN İDMAN YURDU: 13 GÜNLÜK KAMP OLMAZ
Bolu kampı kısa tutuldu. 13 günlük kamp olmaz. 5 gün zaten adaptasyonla geçiyor. 8 gün çalışılmış sadece. Bunun en az 15 gün olması gerekirdi. Rıza Çalımbay bunu daha önce de yapmıştı.


SİVASSPOR: YUKARILARA ÇIKAR
Şehir zaten yüksekte. Tesisleri 1100 metrede. Biraz daha çeşitleme yapsalar onlar için daha iyi olurdu. Buna rağmen puan tablosunda yukarılarda göreceğime inanıyorum.


TORKU KONYA: İLK 8 ADAYLARINDAN
Avusturya’da iyi bir hazırlık, iyi bir planlama yapılmış. İlk 8’i görür.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!