Milyonluk çöp yuvası

Güncelleme Tarihi:

Milyonluk çöp yuvası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2014 01:05

Kamulaştırma anlaşmazlığı nedeniyle tamamı açılamayan 1071 Malazgirt Bulvarı’nın Dikmen kesimine inşa edilen köprülü kavşak, atık toplayıcıları tarafından işgal edildi. Milyonluk kavşaktaki çağ dışı manzara, çevre sakinlerini rahatsız ediyor.

Haberin Devamı

Dikmen'de mahkemenin 4 milyon TL kamulaştırma bedeli biçtiği gecekondular nedeniyle tamamlanamayan alt geçit, atık toplayıcıları ve Suriyeli mültecilerin meskeni haline geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin Konya Yolu’nu Dikmen’e bağlamayı planladığı proje, gecekondu sahiplerinin açtığı davaya takılınca, inşası süren köprülü kavşak atıl halde bırakıldı.

KAVŞAK İŞGAL EDİLDİ

Mahkeme sürecinin devam etmesi nedeniyle yolun trafiğe açılamaması Başkent trafiğinin aksamasına neden oluyor. Sürücüler ve bölge sakinleri, gördükleri manzaraya çok şaşırdıklarını belirterek, “Trafiği rahatlatacak milyonluk proje, bir gecekondu yüzünden tamamlanamadı. Sorun yıllardır çözülemiyor. Projeye kaç milyon harcandı ama 4 milyonluk gecekondu işin tamamlanmasına engel oldu. Süreç uzadıkça, bu bölge tinerciler, atık toplayıcılar ve mülteciler tarafından işgal edildi” diye konuştu. Kavşağın çevresindeki binalarda yaşayanlar, atık toplayıcılarının bölgede çöp yaktığını, bunun sonucunda evlerinin duman altında kaldığını söyledi.

Haberin Devamı

MAHKEME KARARI BEKLENİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 1071 Malazgirt Bulvarı’nın Dikmen’e bağlanması ile ilgili devam eden mahkemeden karar beklediklerini belirtmişti. Gökçek, “1071 Malazgirt Bulvarı üzerinde bir gecekondu ve arsa var. O arsaların üzerinde 3 tane kuyu var. Arsa kuyularla birlikte bu yolun 400 metrelik kısmına denk geliyor. ‘Bu gecekondu kaç para yapar’ diye bilirkişiye tespit ettirdik. Mahkeme, bedel olarak 1 milyon 957 bin lira çıkardı. Biz de bunu kabul ettik. Kamulaştırması bittiği anda, biz burayı kazanmış olacağız ve yola girebileceğiz. Böylece İstanbul Yolu’ndan başlayarak Anadolu Bulvarı, 1071 Malazgirt Bulvarı ile Dikmen’e kesintisiz bir yol olacak” diye konuşmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!