Dünya gençliğinin kıyasıya yarışı

Güncelleme Tarihi:

Dünya gençliğinin kıyasıya yarışı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 01:07

Çanakkale Ticaret Odası (ÇTSO) tarafından yapılan Games Of Troy parkurunda, dokuz ülkeden 21 yarışmacı yarıştı. Truva savaşlarından esinlenerek yapılan parkura İtalya, İspanya, Ukrayna, Macaristan, Yunanistan, Almanya, ABD, Fransa ve Hollanda’dan gelen Avrupa Öğrencileri Forumu (AEGEE) üyesi 28 genç, kendi sınırlarıyla yarıştı. AEGEE Topluluğu ÇOMÜ Temsilcisi Aslı Köksal, Games of Troy parkurunun topluluk üyelerini çok heyecanlandırdığını, 21 yabancı yarışmacının yedi Türk yarışmacıyla birlikte yarışmaktan çok mutlu olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

ÇTSO'nun Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü için hazırladığı projelerden biri olan Games of Troy’un parkurunda yer alan birbirinden zorlu engelleri renkli görüntüler oluşturarak aşan yarışmacılardan İspanyol Zorge Cil Royo, 20.20 dakikalık derecesiyle bitiş platformu olan Troya Kalesi’ne erkek yarışmacılar arasında birinci olarak ulaştı. ÇOMÜ Teknopark alanındaki parkurda Ukraynalı Paduka Lina ise 25.40 dakikalık derecesiyle bayanlar yarış şampiyonu olmayı başardı. Erkeklerde Uğur Kaya 20.28’lik derecesi ile ikinci olurken üçüncülüğü 20.30’la Hakan Ünal aldı. Bayanlarda ikincilik 28.30 ile İspanyol Silvia Munos’un, üçüncülük ise 33.30’la Amerikalı Mary Mac Kenty’nin oldu. Yarışmacılardan Yunan Evi Topali, hayranı olduğu Troya efsanesini Çanakkale’de böyle bir parkurda yaşamaktan benzersiz bir sevinç duyduğunu belirterek, "Troya duvarlarını aşmak, Troya Atı'na tırmanmak benim için çılgınca bir deneyim oldu.” derken İspanyol Marta İbanez, “Çanakkale, heyecan ve sürpriz dolu bir şehir. Games of Troy parkuru büyüleyici. Bu büyünün etkisinden olsa gerek, Troya için şarkılar söyleyip dans ederek yarıştım. Bize bu deneyimi yaşatan herkese sevgilerimle teşekkür ederim.” dedi.

Haberin Devamı

Dünya gençliğinin kıyasıya yarışı

Yarışmadan sonra AEGEE üyeleri, Games Of Troy yarışlarını topluluk için tutkulu bir etkinlik olarak yineleyeceklerini belirterek parkurdan ayrıldı. Avrupa’nın 200'den fazla üniversite şehrinde lokalleri bulunan ve yaklaşık 13 bin üyeye sahip, kâr amacı gütmeyen, ekonomik ve politik olarak bağımsız, uluslararası bir gençlik sivil toplum kuruluşu olan AEGEE, 1985 yılında Paris’teki birkaç üniversite öğrencisinin girişimiyle kuruldu.

Dünya gençliğinin kıyasıya yarışı

ÇTSO, Games of Troy'u ulusal ve uluslararası ölçekte bir Çanakkale markası haline getirerek, turizme yeni katma değerler sağlamasını hedefliyor. 100. yılda yapılacak yarışma ile Çanakkale’de savaşmış uluslardan gelecek katılımcıların, atalarının bu topraklarda verdikleri mücadeleye birebir tanık olmaları, Çanakkale ruhunun yaşanarak öğrenilmesine ve anlaşılmasına hizmet etmesi amaçlanıyor. Games of Troy yarış parkurunda zorlu tırmanma engelleri, yüksek duvarlar, ağlı rampalar, dar tüneller, tahterevalli, denge ve Tarzan engelleri, Truva Atı ve Apollon Tapınağı geçişi gibi birbirinden görkemli ancak bir o kadar da zorlu engeller yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!