Hızlı trenler üretim bandında

Güncelleme Tarihi:

Hızlı trenler üretim bandında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 01:06

Ankara-İstanbul arasında yolcu taşımacılığında kullanılacak Yüksek Hızlı Trenler (YHT) Almanya’nın liman kenti olan Krefeld’de üretiliyor. Tren setleri 2016 yılının yaz aylarında Türkiye’ye ulaşacak.

Haberin Devamı

Alman teknoloji firması Siemens, Türkiye için üreteceği 7 Yüksek Hızlı Tren (YHT) setlerinden ilkini göndermesinin ardından, kalan 6 yüksek hızlı trenin üretiminin devam ettiğini açıkladı. Siemens Altyapı ve Şehirler Sektörü Raylı Sistemler Bölümü İletişim Sorumlusu Peter Gottal, TCDD için üretilen 6 yeni hızlı trenin üretimine planlandığı gibi haziran ayında başlandığını belirtti. Gottal, firmanın yeni YHT'lerin teslimatına 2016 yılının yaz mevsiminde başlayacağını ve sözleşmede belirlenen tarihlerde Türkiye'ye teslim edileceğini söyledi.

TÜRKİYE’DE TEST EDİLİYOR

Yeni YHT'lerin Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bir liman kenti olan Krefeld'deki fabrikada yapıldığını hatırlatan Gottal, başka bir sözleşme kapsamında üretimi tamamlanan bir yüksek hızlı trenin bu yıl Türkiye'ye taşındığını ve bu trenin şu an TCDD'nin hatları üzerinde test edildiğini ifade etti.
Peter Gottal, yeni YHT bağlantılarının sahip olduğu konforla ulaşım alanında Türkiye'de rekabet oluşturacağına işaret ederek, "Ankara - İstanbul arasındaki yeni YHT bağlantı hattı, uçak yolculuğuna kıyasla bazı rekabetçi avantajlara da sahip olacak" dedi. Trenlerin teslimat planlamasında ve üretim aşamasında herhangi bir değişiklik olmadığını vurgulayan Gottal, söz konusu projenin planlanan şekilde devam ettiğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!