Zaferimizi kutluyoruz

Güncelleme Tarihi:

Zaferimizi kutluyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 01:07

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Başkent’te de 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenecek olan çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Zafer Bayramı’nın 92. yıl dönümü kutlamaları saat 08.30-08.45 arasında Anıtkabir resmi ziyaretiyle başlayacak.

Haberin Devamı

Ankara’da Anıtkabir protokol töreninin ardından vatandaşların ziyaretine açılacak. 7’den 70’e her yaştan vatandaşın Anıtkabir’e akın etmesi bekleniyor. Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM)saat 11.15’te başlayacak olan resmi geçit töreni renkli görüntülere sahne olacak. Anıtkabir ziyaretinde vatandaşların yoğunluk nedeniyle herhangi bir sıkıntı yaşamaması için Anıtkabir Komutanlığı gerekli tedbiri alırken, AKM’deki programlarda da Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri önlem aldı. Ayrıca törenlerle ilgili olarak alınacak emniyet tedbirleri çerçevesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Açıklamada şu bilgiler yer aldı:

TRAFİĞE DİKKAT

“Hipodrom Caddesi; İstanbul Yolu Yenimahalle Köprüsü’nden Ulaştırma Kavşağı’na (Hipodrom Caddesi-Kazım Karabekir Caddesi Kavşağı) kadar çift yönlü olarak 08.30-14.00 saatleri arasında; Konya Yolu; Turgut Özal Bulvarı Akköprü Kavşağı’ndan Konya Yolu istikameti Çiftlik Kavşağı’na kadar çift yönlü olarak 08.30-14.00 saatleri arasında; Kazım Karabekir Caddesi; İstanbul Caddesi-Kazım Karabekir Caddesi Kavşağı’ndan Ulaştırma Kavşağı’na kadar Tandoğan Kavşağı’na gidiş istikameti tek yönlü olarak 08.30-14.00 saatleri arasında; Kazım Karabekir Caddesi; 08.00-14.00 saatleri arasında Ulaştırma Kavşağı’ndan İstanbul Caddesi-Kazım Karabekir Caddesi Kavşağı’na kadar İstanbul Caddesi istikametine gidişinin de tören kıtalarının araçlardan indirilip AKM tören alanına geçişlerinde ve tören sonunda alandan çıkışları sırasında, kontrollü olarak trafiğe kapatılacak. Aynı gün saat 08.45’te, Anıtkabir’de yapılacak törenler ile ilgili olarak da Gençlik Caddesi’nin Tandoğan Kavşağı’ndan geliş istikametinin sağ şeridi, Akdeniz Caddesi’nin Gençlik Caddesi’ne gidiş istikametinin sağ şeridi saat 07.30’dan itibaren etkinliklerin sonuna kadar gerektiğinde kısa süreli olarak trafiğe kapatılacaktır.”

Haberin Devamı

BU GÜZERGAHLARI KULLANIN

Emniyet ayrıca trafiğe çıkıldığında sürücülerin trafikte rahat edeceği güzergahları da şöyle açıkladı: “İstanbul Yolu’ndan, Sıhhiye ve Ulus istikametine gidecek sürücülerin; Çiftlik Kavşağı-Silahtar Caddesi-Celal Bayar Bulvarı güzergahını, İstanbul Yolu’ndan, Kızılay istikametine gidecek sürücülerin; Gimat Kavşağı-Anadolu Bulvarı-Eskişehir Yolu-İnönü Bulvarı güzergahını, İstanbul Yolu’ndan, Çankaya istikametine gidecek sürücülerin; Gimat Kavşağı-Anadolu Bulvarı-Eskişehir Yolu-Konya Yolu-Çetin Emeç Bulvarı-Hoşdere Caddesi güzergahını, Samsun Yolu’ndan, Konya Yolu’na gidecek sürücülerin; Akköprü Kavşağı-İstanbul Yolu-Gimat Kavşağı-Anadolu Bulvarı-Eskişehir Yolu güzergahını,Samsun Yolu’ndan, Eskişehir Yolu’na gidecek sürücülerin; Akköprü Kavşağı-İstanbul Yolu-Gimat Kavşağı-Anadolu Bulvarı- Eskişehir yolu güzergahını, Keçiören’den, İstanbul Yolu’na gidecek sürücülerin; Fatih Caddesi-Etlik Caddesi-Halil Sezai Erkut Caddesi-İvedik Kavşağı-İstanbul Yolu güzergahını, Keçiören’den, Şehir merkezi istikametine gidecek sürücülerin; Fatih Caddesi-İrfan Başbuğ Caddesi-Ulus güzergahını kullanmaları gerekmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!