Ringli hayat vatandaşın ayarını bozdu

Güncelleme Tarihi:

Ringli hayat vatandaşın ayarını bozdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2014 01:06

EGO seferlerinin kaldırılıp, yolcuların ring hatları ile metroya yönlendirilmesi uygulaması altı günü geride bıraktı. Ankara Hürriyet’e ulaşan vatandaşlar, uygulama ile mağdur olduklarını savunarak şikayetlerini sıraladı.

Haberin Devamı

Başkent’in birçok bölgesindeki EGO seferleri, bir hafta önce başlayan yeni uygulama ile kaldırıldı. İptal edilen otobüs seferleri yerine belli bölgelerdeki metro istasyonlarına ring seferleri başlatıldı. Altı günü geride bırakan uygulama vatandaşlardan gelen birçok şikayeti de beraberinde getirdi. Bulundukları bölgeden tek vesait ile seyahat edebilirken, yeni uygulama ile 2 ya da üç araç değişitirdiklerini belirten vatandaşlar, uygulama ile zaman ve maddi yönde kayba uğradıklarını savundu. Başkentliler ring uygulamasına ilişkin şunları söyledi:
“Eskiden tek vesait ile gittiğimiz bölgeler için şimdi 2 ya da 3 vesait kullanmak zorundayız. Otobüsten inip, metroya biniyoruz. Sonra yine otobüse biniyoruz. Hem otobüs hem de metro için ayrı ayrı beklemek zorundayız. İn bin derken ulaşım süremiz uzadı. Güzergahlar ve saatler konusunda hiçbir uyarı levhası yok. İlk günden beri hepimiz işlerimize geç kaldık, otobüs şoförleri bile güzergahlar ve saatler konusunda bilgi sahibi değil. Yeni ring seferleri bizleri mağdur etti.”

Haberin Devamı

İKİ TARAF DA ŞİKAYETÇİ

Çayyolu bölgesinde yaşayan vatandaşlar, metroya sahip olan Sincan bölgesindeki yolcuların ringlerle Sincan’a taşınmasından dert yanıyor. Sincanlılar ise şehir merkezine, kendi bölgelerindeki metro yerine Ümitköy üzerinden taşınıyor olmanın şaşkınlığını yaşıyor. Kalabalıklaşan metro nedeniyle özel araç kullanımına geri dönüklerini savunan Çayyolu ve Ümitköy sakinleri, “Mart ayındaki açılıştan bu yana otomobilleri bir yana bırakıp, metro kullanmaya başladık. Fakat Çayyolu Metrosu, yeni entegre edilen ring seferleriyle çok yoğun hale geldi. İşe gidiş-geliş saatlerinde metroya binmekte güçlük çekince özel araçlarımıza dönüş yapmak zorunda kaldık” dedi. Kendi bölgelerinden ring otobüsleriyle Çayyolu ve Ümitköy’e taşınan Sincanlılar ise şöyle konuştu:
“Bölgemizde metro istasyonu var, ancak ringler bizi Çayyolu ve Ümitköy’e götürüyor. Bu nasıl bir sistem anlamış değiliz. Başka alternatifimiz olmadığı için bu duruma mecburen katlanıyoruz. Kızılay’a ulaşma süremiz iki katına çıktı.”

Haberin Devamı

SEÇENEĞİMİZ KALMADI

Etimesgut’a bağlı Fatih Sultan Mahallesi ve Çankaya Mustafa Kemal mahallesi’nde yaşayanlar, tek ulaşım seçeneği olan EGO otobüslerinin kalkması ile büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Mahalleli, “Bölgemizde alışveriş, sağlık ve eğitim hizmeti veren yerler yok. EGO otobüsleri ile gidip, yakın bölgelerden ihtiyaçlarımızı karşılıyorduk. Yeni sistem ile bize büyük kötülük yapıldı” diye konuştu.

ÖZEL HALK OTOBÜSÜNE MECBUR BIRAKILDIK

Sincan, Fatih, Eryaman ve Elvankent bölgelerinde yaşayan vatandaşlar, ring seferlerinin kendi bölgelerindeki Sincan metrosu Harikalar Diyarı istasyonu yerine Çayyolu metrosunun Ümitköy istasyonuna taşımasına anlam vermediklerini belirtti. Vatandaşlar, ”Bu bölgelerden iş yerlerine ulaşmak isteyenler 3 vesait yapmak zorunda kalıyor. Ring seferleri bizlere yakın olan Harikalar Diyarı, Eryaman 1,2 istasyonları yerine, Ümitköy’e götürüyor. Saatlerce yolculuk yapmak zorunda kalıyoruz. Özel halk otobüslerine mecbur kaldık. Hem cebimizden çıkan para hem de yolculuk süremiz arttı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!