Nuri Şahin: Galatasaray maçında tek korkum taraftar

Güncelleme Tarihi:

Nuri Şahin: Galatasaray maçında tek korkum taraftar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 15:01

Borussia Dortmund’da forma giyen milli futbolcu, Şampiyonlar Ligi’nde aynı gruba düştükleri Galatasaray’a övgüler yağdırırken, özellikle taraftarlardan çekindiğini söyledi.

Haberin Devamı

Nuri Şahin, takım arkadaşlarına Cimbom’u anlattı

Borussia Dortmund’da forma giyen milli futbolcumuz Nuri Şahin, Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’la aynı gruba eşleşmelerinin ardından, takım arkadaşlarına 2000 yılında iki takım arasında Almanya’da oynanan maçların fotoğrafını göndererek, “Bakın her iki maçı da deplasmanda oynayabiliriz dedim” şeklinde konuştu.

Radyospor’da Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Nuri, Galatasaray’a karşı İstanbul’da kendilerini ne kadar zorlu bir atmosferin beklediğini takım arkadaşlarına tek tek anlattığını dile getirerek, “Hiç görmediğiniz bir atmosfer size bekliyor dedim arkadaşlarıma. Umarım beni haklı çıkartacak bir atmosfer olur. İki güzel maç olacak. Umarım hem biz Galatasaray hem de biz tur atlarız. Ben Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı aldığı sezon tribündeydim, Dortmund maçında, 75. dakikada stat boşalmıştı. İnanılmayacak kadar çok sayıda Türk vardı statta. Onlara o anı anlatan birkaç tane fotoğraf gönderdim. ‘Bu şekilde olabilir, iki maç da bizim deplasman olabilir’ diye yazdım fotoğrafların altına, böyle bir şakalaşma oldu kendi içimizde. Dortmund’un çok iyi bir izleme ekibi var. Jurgen Klopp’ın Galatasaray maçları için benden bilgi almaya ihtiyaç duyacağını sanmıyorum; ama isterse elbette bilgi veririm” dedi.

Haberin Devamı

G.SARAY KARŞISINDA OYNAR MIYIM, BİLMİYORUM
Sakatlığın sürdüğnü belirten başarılı orta saha oyuncusu, “Yaklaşık iki buçuk aydır süren bir sakatlığım var. Dizimdeki problem sürüyor. Şu anda rehabilitasyon aşamasındayız. Ne zaman sahalara döneceğim belli değil. O nedenle şu anda bir şey diyemem” dedi. Nuri, Galatasaray maçlarına yetişip yetişmeyeceği yönündeki soruya, “Şu anda günden güne bakıyoruz. Kısa da sürebilir, uzun da. Bu nedenle Galatasaray maçlarında oynayabilir miyim, söylemek yanlış olur. Ama bir an önce sahalara dönmek için çok çalışıyor, elimden geleni yapıyorum. En önemlisi tam sağlıklı olarak sahalara dönmektir” dedi.

KARIŞIK DUYGULAR İÇİNDEYİM
Galatasaray’la takımı Borussia Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde aynı gruba düşmesinin kendisine karışık duygular hissettirdiğini belirten milli futbolcu, “Bir yandan çok güzel, kendi ülkemin takımına, arkadaşlarıma karşı oynamak. İstanbul’a yeniden dönmek, Şampiyonlar Ligi gibi büyük bir arenada ateşli Türk taraftarlar önünde oynamak, elbette herkes gibi beni de heyecanlandırdı. Farklı bir duygu olacak. Benim gönlümdeki iki takımın da birlikte tur atlaması” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

TUR ŞANSIMIZ BÜYÜK
Birinci torbadan Arsenal’in gelmesinin küçük bir avantaj teşkil edeceğini belirten Nuri Şahin, “Birinci torbada daha güçlü takımlar vardı. Ama Arsenal çok büyük bir takım, özellikle ofansif anlamda çok iyiler, iyi oyuncular var; ama ben bizim ve Galatasaray’ın şansının büyük olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

GALATASARAY, ŞAMPİYONLAR LİGİ TAKIMIDIR
Galatasaray’ın her zaman Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettiğini belirten milli futbolcu, “Galatasaray, Şampiyonlar Ligi takımı, büyük bir kulüp. Şampiyonlar Ligi havasını bilen, oradaki zorlu takımlarla mücadele etmeyi bilen bir teknik direktör. Prandelli çok tecrübeli bir takım. Kesinlikle grupta en zorlu takım olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

ÖNCEKİ YAZ TEKLİF GELDİ
“Galatasaray, bu yaz döneminde seninle ilgilendi mi?” sorusuna Nuri, “Bu yaz olmadı. Geçen yaz oldu; ama bu yaz kimseyle görüşmedik; çünkü ben kontratımı Dortmund’la uzattım. Önümüzdeki 3 sezon kesin olarak Borusia Dortmund’ta kalmak istiyorum. Sonrasında bir Türk olarak Türkiye seçeneği her zaman açık” şeklinde konuştu.

HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM, REAL MADRİD’DE OYNADIM
Çocukluğundan bu yana Real Madrid’te oynamayı çok istediğini belirten Nuri, “Hayallerimi gerçekleştirdim. Real Madrid’te oynadım. Her ne kadar tam istediğimiz gibi olmasa da o formayı giymek herkese nasip olmaz. Ben giydim. Çok mutlu oldum. Şu anda da Avrupa’nın en iyi takımlarından bir tanesinde Dortmund’ta oynuyorum. Bir an önce sahalara dönüp, kupalar için mücadele etmek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

GELECEKTE ALMAN LİGİ’NİN ÖNÜNE GEÇİLEMEYECEK
Xabi Alonso’nun Real Madrid’ten ayrılıp, Bayern Münih’e transfer olmasının kendisi için sürpriz olduğunu belirten Nuri, “Futbolunu severek izlediğim bir oyuncu ve çok iyi bir oyuncu. Bana Madrid’de çok yardımcı olmuştu. Almanya’da herkes için sürpriz oldu. Ama bu Alman Ligi’nin ne kadar kaliteli olduğunu gösteriyor. Real Madrid’den Bayer Münih’e transfer oldu. Pep Guardiola gibi çok büyük bir teknik direktör de Almanya’yı tercih etti. Önümüzdeki yıllarda Alman Ligi’nin önüne geçilemeyeceğini, giderek kalitesinin artacağına inanıyorum. Bizim Xabi ile karşılaşmamız da ilginç olacak” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!