'Alman silahları PKK'ya gitmez'

Güncelleme Tarihi:

Alman silahları PKKya gitmez
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 15:00

Haberin Devamı

ALMAN Hükümeti, Pazar günü Irak Bölgesel Kürt Yönetimine silah yardımıyla ilgili nihai kararını verecek. Hangi silahların ve yapılacak silah miktarının ne olacağına, Başbakan Angela Merkel’in başkanlığında toplanacak üç bakan karar verecek... Toplantıya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ve Savunma Bakanı Ursula von der Leyen katılacak. Silah yardımı pazartesi Federal Meclis’te görüşülüp oylanacak. Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen silah yardımıyla ilgili, “Kürt güçlerine silah yardımı yapmak durumundayız” dedi.

IŞİD’İ DURDURAN TEK GÜÇ
IŞİD terör örgütünün Ezidileri ve Hıristiyanları öldürdüğünü, yüz binlerce insanı da yurdundan ettiğini söyleyen Bakan von der Leyen, şunları söyledi:
“IŞİD kadınlara tecavüz ediyor, erkekleri öldürüyor, kafa koparıyor, cesetleri parçalıyor. Ezidileri ve Hıristiyanları katlediyor. Bu barbarlara dur demek lazım. Bölgede IŞİD’e karşı mücadele eden tek Kürtler. Allah’a çok şükür ki (Gott sei Dank) Kürt güçler orada var ve bölgeyi koruyor. Bize üç sorumluluk düşüyor. İnsani yardım yapmalıyız. IŞİD’e karşı savaşanlara silah yardımında bulunmalıyız. Siyasi birliği, Irak’ın bütünlüğünü sağlamalıyız. Kürt ve Sünni grupların da söz sahibi olduğu bir Irak oluşturulmalı.”
Bakan von der Leyen, konuşmasında tam iki kez bölgedeki Kürt güçleri için Allah’a şükretti.

Haberin Devamı

PKK’YA GİTMEYECEK
Almanya’nın yapacağı silah yardımıyla ilgili kararın Pazartesi Federal Meclis’te büyük çoğunluğunun desteğiyle onaylanacağına inandığını söyleyen Bakan, Almanların yüzde 82’nin silah yardımına karşı olmasıyla ilgili ise “Burada yapılan barbarlıkları iyi anlatmalıyız. Yüz binlerce insanın acı çektiğini anlatmalıyız. Gerçeği görüp ona göre politikalar üretmeliyiz. Popüler politikalar yerine ihtiyaç duyulan politikalar yapmak durumundayız. Kürt yönetimine verilecek silahlar başka gruplara gitmeyecektir. Verilecek silahların PKK’ya gitmeyeceği konusunda biz Bölgedeki Kürt yönetimine güveniyoruz” dedi. Bakan, Suriye ve Irak’tan daha fazla göçmenin kabulü için Federal Hükümet’in çalışmalar yaptığını ve bu konu üzerinde düşündüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!