Doğalgaz patlamasanın tanıkları: Ekipler önce 'lağım kokusu' dedi

Güncelleme Tarihi:

Doğalgaz patlamasanın tanıkları: Ekipler önce lağım kokusu dedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 14:43

ERZURUM merkez Palandöken İlçesindeki Yunus Emre Mahallesi’nde dün gece yarısı doğalgaz kutusunun patlamasıyla ortalık savaş alanına dönerken, 6 kişi yaralandı. Semt sakinlerinin aldıkları yoğun gaz kokusu üzerine haber verdikleri Palen Enerji Doğalgaz Dağıtım Endüstri ve Ticaret A.Ş. ekipleri ilk olarak kokunun gaz değil, lağım olduğunu söyledi. Görevliler çevrede ölçüm yaparken patlama oldu.

Haberin Devamı

Başbuğ Sokak’ta 4 katlı binanın girişindeki doğalgaz kutusu henüz bilinmeyen nedenle patladı. Patlama nedeniyle apartmanın zemin ve giriş katının duvarları yıkıldı. Tüm eşya çevreye savrulurken, kısa süreli parlamayla ortaya çıkan alev çevrede ölçüm yapan Palen Doğalgaz yetkilileri tarafından söndürüldü. Patlamanın şiddetiyle aynı sokaktaki birçok evin camları da kırılırken, birinci katın penceresindeki demir korkuluk, karşı apartmanın ikinci katındaki evin camından içeri girdi.

Evlerinde oturanların bir bölümü deprem olduğunu, bazıları da bomba patladığını zannederek sokağa fırladı. Patlamada, zemin katta oturan 33 yaşındaki Selçuk Abadan eşi 31 yaşındaki Betül Abadan ve çocukları 4 yaşındaki Cihat Abadan ile yoldan geçen Kemalettin Kağızmanlı, Abdulsamet Dal, Sarıgül Sezer yaralandı.

Haberin Devamı

Abadan ailesinin Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi’nde tedavileri devam ederken diğer yaralılar tedavilerinin ardından taburcu edildi.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Patlamanın hemen ardından çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, bu sabah doğalgaz şirketi yetkililerinin çalışması üzerine çevrede önlemlerini artırdı. Polis patlamanın olduğu apartmanın yanındaki evlerde oturanlar yapılan anonslarla dışarı çıkarıldı. Evini terk edenlerden ve dün geceki patlamada kafasından ve kolundan yaralanan Kemalettin Kağızmanlı, şunları söyledi:

"Akşam saatlerinde evime geldiğimde doğalgaz kokusu vardı. Hemen doğalgaz dağıtımı yapan firmayı aradık. Yetkililer kısa sürede geldi ve çevrede ölçüm yapmaya başladı. Görevliler gazın önce benim LPG’li otomobilimden geldiğini söyledi. Aracımı uzağa götürdüm. Koku yine vardı. Bu kez ’lağım kokuyor’ dediler. Yanımıza komşularım geldi. Doğalgaz kutusuna bakmasını söyledik. Görevlilerden biri kutunun anahtarını getirmeye gittiğinde patlama meydana geldi. Ortalık savaş alanına döndü. Palende görevli bir kişi gidip araçtan yangın söndürme cihazını getirdi. Biz de komşularla su taşıyıp alevleri söndürdük. Evde oturanları da hastaneye kaldırdık."

Patlamada yanarak yaralanan Selçuk Abadan’ın yakının olan Behzat Karslıoğlu, Palen doğalgaz görevlilerini suçlayarak şunları söyledi: "Yetkililer eve geliyorlar. Evde doğalgaz kokusu değil de lağım kokusu olduğunu söylüyor. Bizimkiler de yetkililerin sözü üzerine evde oturmaya devam ediyorlar. Bu sefer komşular da arıyor ve ’doğalgaz kokuyor’ diye ihbarda bulunuyorlar. Doğalgaz yetkilileri onlara da lağım koktuğunu söylüyor. Kayınbiraderim Selçuk Abadan da eşi Betül’e ’kalk gidip başka yerde kalalım’ diyor. O esnada mutfağa gidiyor ve lambayı yaktığı sırada patlama meydana geliyor. Daha sonrasını hatırlamıyor."

Haberin Devamı

ŞİRKET YALANLADI

Palen Enerji Doğalgaz Dağıtım Endüstri ve Ticaret A.Ş. yetkilileri, kaçağa müdahale eden görevlilerin ilk olarak mahalledeki LPG’li bir otomobilden şüphelendiklerini belirterek, "Vatandaşa kokunun lağımdan kaynaklandığını söylemiş olamazlar. Uzmanlar, patlamanın nedenini araştırıyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!