TFF Hukuk Kurulu Süper Kupa cezalarına itiraz etti

Güncelleme Tarihi:

TFF Hukuk Kurulu Süper Kupa cezalarına itiraz etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 13:30

TFF Hukuk Kurulu tarihte bir ilke imza atarak, Süper Kupa maçında taraftarlarının çıkardığı saha olayları nedeniyle para cezalarına çarptırılan Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerine verilen cezalara itiraz etti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Süper Kupa finali Türk futbolunda bir ilke sahne oldu… Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerine verilen cezanın artırılması için Tahkim Kurulu’na başvurdu.

Hakem-gözlemci raporları, maç sonrası verilen demeçler ve atılan tweet’leri değerlendiren Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), dün yaptığı toplantı sonucunda, Volkan Demirel ve İlhan Ekşioğlu’nun yanı sıra her iki kulübe çeşitli cezalar vermişti.

Karşılaşma sonrası Galatasaraylı Melo’yu kastederek, “Belediye sokak köpeklerini zehirlesin” diyen Volkan’a 3 resmi maçtan men ve 17 bin 500 lira para cezası veren PFDK, yine Melo’ya hakaret eden tweet’ler atan Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Ekşioğlu’nu ise, 30 gün hak mahrumiyeti ve 26 bin lira para cezasına çarptırmıştı.

PFDK, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Galatasaray’a 250 bin lira, Fenerbahçe ise 120 bin lira ceza vermişti.

TFF Hukuk Kurulu’nun başvurusu sonrasında her iki kulübe verilen cezaların artırılması bekleniyor.

Öte yandan TFF Tahkim Kurulu Galatasaray ve Fenerbahçe'den cezalarının artırılması talebiyle ilgili olarak 3 Eylül'e kadar savunma istedi.


Demirören ve Gümüşdağ basının karşısına çıkacak

Haberin Devamı

TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ bugün basın toplantısı düzenleyecek. Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Spor Toto Süper Lig 2014-15 sezonu ile ilgili saat 11.00’de Futbol Federasyonu’nun İstinye’deki binasında değerlendirmelerde bulunacak. Yeni sezonla ilgili görüşlerini medyayla paylaşacak.


GALATASARAY İTİRAZA SERT TEPKİ GÖSTERDİ...

TEK SORUMLU FEDERASYONDUR

FEDERASYON artık ne yapacağını şaşırdı. Kendileri tribünlere giren meşaleleri engelleyemediler. Galatasaray burada neden sahaya atılan meşalelerden sorumlu tutuluyor? Federasyon “x” bir statta maç organize ediyor. Oraya insanlar gidiyor, federasyonun organizasyonunu üstlendiği stada meşale sokuyorlar. Bu şahısların suçudur. Ve bunu Federasyon engelleyememiştir.

Haberin Devamı


Kurallara göre ceza artabilir

"HUKUK Kurulu’nun böyle bir yetkisi var. Tahkim Kurulu’na “Cezanın arttırılması gerekir” diyerek itiraz etmişler. Anlaşılan o ki TFF yeterli bulmamış cezayı ve bir ceza daha verilmesini istemiş. Tahkim Kurulu’nun vereceği karar kesin olacak ve daha sonra itiraz hakkı bulunmayacak. Kurallara göre Tahkim Kurulu cezayı arttırabilir... Ama bunu yapmaya da bilir."
Emin ÖZKURT (Avukat)


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!