Dikili'de festival heyecanı başladı

Güncelleme Tarihi:

Dikilide festival heyecanı başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 01:07

İZMİR'in Dikili İlçesi'nde 28 Ağustos - 1 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Dikili Kültür - Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali'nin açılışı yapıldı.

Haberin Devamı

Dikili'de 5 gün büyük bir coşkuyla kutlanacak olan Dikili Kültür - Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali'nin açılış programı ilçe merkezinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı. 1926 yılında Atatürk'ün desteğiyle kurulan Seferihisar Bandosu'nun eşliğinde Atatürk Meydanı'na yürüyüşe geçildi. CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve binlerce vatandaş, Atatürk Meydanı'na ellerinde meşalelerle ve havai fişek gösterileriyle girdi. Göreve geldikleri ilk günden itibaren eşit ve kaliteli hizmet sunmayı amaçladıklarını söyleyen Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "Ülke olarak zor günler geçirdik. Soma'da yüreğimiz yandı, kaybettiğimiz canlarımızın acısını yüreğimizde her gün kor bir ateş gibi hissettik. Ortadoğu'da, Filistin'de, Suriye'de, Irak'ta akan kanın durması için hep barışın tarafında olduk. Bu küçük ama güzel ilçemizin sevgi ruhunu kaybetmeden, farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğuna inanarak Dikili'yi çıkarsız severek çalışacağız. Öncelikli hedefimiz daha güzel günler için ışıltısını güçlü ve kararlı bir şekilde dünyaya gösteren bir Dikili'dir. Bu yolda Dikili aşığı herkesle el ele, yürek yüreğe, kol kola yürüyeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Başkan Mustafa Tosun'un konuşmasının ardından başlayan festivalde ilk olarak Dikili Belediyesi Çocuk Bale Topluluğu Meydanı dolduran binlerce izleyicinin karşısına çıktı. Ardından dünyanın dört bir yanından gelen halk oyunları ekipleri ülkelerine ait halk danslarını ve yöresel oyunlarını sergiledi. 'Sarı Saçlım Mavi Gözlüm' türküsü ile ün yapan Türk Halk Müziği sanatçısı Faruk Demir'in seslendirdiği birbirinden güzel eserlere Dikililer koro halinde eşlik etti. Yaklaşık 2 saat süren konserin ardından Dikililer usta sanatçı Faruk Demir'i uzun süre ayakta alkışlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!