Sertifikalar başkandan

Güncelleme Tarihi:

Sertifikalar başkandan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 01:07

İZMİR'de, mum yapımını öğrenen 50 kadın, sertifikasını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın elinden aldı.

Haberin Devamı

İzmir Çağdaş Romanlar Derneği ile Konak Halk Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği mum yapımı kursuna katılan 50 kadına sertifikaları verildi. Gürçeşme'deki dernek binasında gerçekleşen sertifika törenine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Çağdaş Romanlar Derneği Başkanı Halit Keser, Konak Halk Eğitim Müdürü Yasin Öztürk ve Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Musa Bina katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kadınların üretime daha çok katılmalarını amaçladıklarını, bu kapsamda üretilen projelere destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Çağdaş Romanlar Derneği'nce başlatılan kurs sayesinde mum üretimi yapan kadınların aile bütçesine katkıda bulunduğunu dile getiren Başkan Pekdaş, üretilen ürünlerin kazanca dönüşmesi için birlikte proje geliştirme önerisinde de bulundu. Pekdaş, "Bizler sizlerin bu emeklerinin değerli olması için neler yapabiliriz önümüzdeki süreçte buna bakacağız. Burada üretilenler nasıl kaynağa dönüşür, belediye olarak bizlere düşen nedir bunu birlikte düşünelim. Biz size destek verelim, siz de sadece mum değil farklı alanlarda üretim yapın. Başka el işi ürünler de yaparak üretim alanını genişletelim" dedi.

Haberin Devamı

SEMT MERKEZLERİ NİTELİK KAZANACAK

Başkan Pekdaş, daha çok kadının üretime katılması adına Konak Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı semt merkezlerinde de çeşitli kurslar verdiklerini söyledi. Şu anda 7 olan semt merkezi sayısını ilerleyen dönemde artırmak istediklerini kaydeden Pekdaş, özellikle semt merkezi olmayan bölgelerde sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapmak istediklerini belirterek, "Belki burasını da semt merkezi gibi kullanabiliriz. Semt merkezlerinde kadınlar birbirlerinin dertlerine deva oluyorlar, birbirlerine iyi geliyorlar. Dolayısıyla bu dernek binasını da bir semt merkezi konseptine dönüştürebiliriz. Buna biz de katkı veririz, Halk Eğitim de dertsek olur, birlikte çözümler buluruz" dedi. Konuşmaların ardından kadınların ürettiği mumların yer aldığı sergiyi gezen Pekdaş'a kursiyer kadınlar çiçek hediye ederken, Pekdaş da kursu başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikalarını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!