DGS’yi kazanan ancak kayıt olamayan öğrencilere YÖK’ten iyi haber

Güncelleme Tarihi:

DGS’yi kazanan ancak kayıt olamayan öğrencilere YÖK’ten iyi haber
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 11:44

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Dikey Geçiş Sınavı (2014-DGS) ile üniversite programlarına yerleşen ancak mezun olamayan öğrencilerin kayıt işlemlerine yönelik açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Buna göre DGS ile bir yükseköğretim programını kazandıkları halde çeşitli nedenlerle kayıt süreleri içinde işlem yapamayan ancak daha sonra bunları bütünleme, staj tamamlama, tek ders sınavı gibi uygulamalardan başarılı olup mezun olan önlisans öğrencileri bunları belgeledikleri takdirde 2014-2015 eğitim öğretim bahar yarıyılı başlangıcına kadar kazandıkları programlara kayıt yapabilecek.

YÖK tarafından 2014 DGS kayıt işlemlerine yönelik yapılan duyuruda şöyle denildi:

“ 2014 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yükseköğretim programlarına yerleştirilen ancak öğretim kurumlarından tek ders, bütünleme, staj gibi nedenlerle mezuniyet işlemlerini tamamlayamadıkları için kazandıkları programa kayıt yaptıramayacak öğrencilerin, kayıt haklarının saklı kalmasın konusundaki dilekçeleri Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında incelendi. Ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan öğrencilere bütünleme veya ek sınav sonucunda kayıt hakkı kazandıkları programa kayıt hakkı tanındığı da dikkate alındı. 2014 DGS kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olmadığı için kazandığı programa yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme, tek ders sınavını başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencileri bu durumlarını belgelemeleri halinde 201-2015 eğitim öğretim bahar yarıyılı başlangıcına kadar programların kontenjanları dikkate alınmadan 2014 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları programlara kayıt yaptırabilecek.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!