Beynimiz Türkiye’ye göçüyor

Güncelleme Tarihi:

Beynimiz Türkiye’ye göçüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 10:22

Köln’de konuşan Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Bilim ve Teknoloji Bakanı Svenja Schulze, ülkesinden Türkiye’ye yönelik beyin göçünün, endüstri ülkesi Almanya için çok vahim bir durum olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

TÜRK Alman Akademisyenler Platformu’nun (TD-Plattform) düzenlediği toplantıda konuşan Bakan Svenja Schulze, Türk gençlerinin çok dilli ve kültürlü olmasının Almanya için büyük
bir avantaj olduğunu da sözlerine ekledi. Almanya’daki kalifiye açığına değinen Bakan Schulze, “Gençlere tavsiyem eğitim seviyelerini yükseltmek için vasıflı ve tecrübeli kişilerden destek almaları. Gençlerin mesleklere yönelirken rastgele meslekler seçmek yerine kendilerine uygun meslek dallarına yönelmesini tavsiye ediyorum” dedi.

BİZİM KAYBIMIZ

Beyin göçüne de değinen KRV Bilim ve Teknoloji Bakanı Sevnja Schulze, kalifiye Türk gençlerinin ülkelerine dönmesinin Almanya için büyük bir kayıp olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Yüksek nitelikli ve kalifiye Türklerin ülkelerine geri dönmesi endüstri ülkesi Almanya için çok vahim ve kötü bir durumdur. Geri giden gençlere tavsiyemiz Almanya’da kalmaları yönündedir. Eğer bu kişiler Almanya’da dışlandıklarını hissediyorlarsa bunlara karşı savaşmalarını tavsiye ediyorum. Çok dilli ve çok kültürlü olmaları bizim için çok büyük bir avantajdır. Dolayısıyla gerek şahsım gerekse bakanlığım adına Türk gençlerini burada kalmalarını tavsiye ediyorum ve destekliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!