Tercih etmedi ama Üsküdar’dan Başakşehir’e yerleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Tercih etmedi ama Üsküdar’dan Başakşehir’e yerleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 09:27

TEOG’da nakil süreci devam ederken, tercih yapan ya da yapmayan öğrenci ve velilerin nakil çilesi devam ediyor.

Haberin Devamı

Özel okula gideceği için tercih yapmayan ama başta imam hatipler olmak üzere istemediği okullara gönderilen Müslüman ve gayrimüslim öğrencilerle birlikte, tercih listesi yapan ve ikametgahından çok uzak semtlere yerleştirilen öğrenciler de sorun yaşıyor. İşte o öğrencilerden bir bölümü:

Devlet lisesine nakil olmazsa okula göndermem
(M.Ç, Üsküdar’da oturuyor, çocuğu Başakşehir’deki okula gidecek)

Üsküdar’da oturuyorum. Çocuğum A grubunda değil ama B grubunda meslek lisesi türü yazdı. TEOG puanı 381,1730. Sonuçlar açıklanınca büyük şok yaşadım. Eve yakın bir okul yerine Başakşehir’de bulunan Hacı Fatma Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yerleştirilmişti. Soluğu Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde aldık. Ancak, yetkililer “Dua et il dışına çıkmamış, il dışına çıkanlar var. İstersen nakil yaptırabilirsin, ama nakil için de mutlaka o okula gidip dilekçe vermen gerekiyor” cevabını aldık. Sonra da çaresiz, Başakşehir’deki okula doğru saat 10.00’da yola çıkıp, öğleden sonra 15.30’da gidebildik. Çocuğun oraya gitmesi mümkün değil. Okula dilekçe verdim ama tek tercih yapmak gerekiyordu. İlk hafta nakil olmazsa ikinci ve diğer haftalarda da oraya gitmem gerekiyordu. Müdür de bizden 4 tercih aldı ki her hafta okula gitmek zorunda kalmayalım. Çocuğum sınavdan çok iyi bir puan almasa da dersleri iyiydi. Oğlum nakil başvurusu yaptığı okula yerleşemezse ne özele, ne de açık liseye kayıt yaptıracağım.
Eşim memur, maaşı 2 bin lira. Tek çocuğumuz var. Ben ev hanımıyım. Ev kendimizin ama yine de bu maaşla özel okul masrafını karşılayamayız. Açık liseye de göndermem çünkü sınavdan kötü puan alması öğrencinin başarısız olduğu anlamına gelmez. Oğlum başarılı bir öğrenci. Nakil istediğimiz okullar olmazsa, devlet kapıma dayanıp “neden okula göndermiyorsun” diye hesap soracak ama bizi bu duruma onlar düşürdü. Oğlumun o okula gitmesi mümkün değil. Bizim tercih listemizde olmayan bir semte ve okula gönderdiler. Nakil sonuçlarını bekleyeceğiz, olmazsa okula göndermem oğlumu.

Haberin Devamı

Tercih etmedi ama Üsküdar’dan Başakşehir’e yerleştirildi
Çocuğumun psikolojisi bozuldu, 4 saat gidiş, 4 saat geliş
(Ayşe Özer’in kızı Avcılar’dan Şile’ye gidecek)

Haberin Devamı

Kızım Sehanur Özer TEOG’da tercih etmediği halde Şile İMKB 50. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne yerleştirildi. Avcılar’da oturuyorum. Avcılar, Bakırköy, Beylikdüzü’ndeki okulları tercih etmiştim. Avcılar’dan Şile’ye gitmek gibi imkanım yok, maddi durumum da buna uygun değil. Bu yerleştirme sistem çok saçma. Nakil için dilekçe verdim. Okul yetkilileri henüz boş kontenjan olmadığını ve en az 4-5 defa Şile’ye gidebileceğimi söylüyor. Her defasında 150 lira yol ve ihtiyaçlar için masrafım oluyor. Çocuğumu oraya göndermem. 4 saat gidiş, 4 saat geliş. Kızımın psikolojisi bozuldu. Eğer nakil olmaz ve tek seçenek imam hatip olursa okula gitmem diyor. Çok sinirli ve gergin. Devlete ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya çok isyan ediyor. Eğitim hayatıyla oynadıklarını söylüyor ve kızıyor.

Haberin Devamı

özel okul zorlar
(N.A, devlet memuru, Avcılar’da oturuyor, çocuğu Kemerburgaz’daki okula gidecek)

Oğlum O.A, TEOG’dan 402.9438 puan aldı. A ve B grubu tercih listesi yaptı. Avcılar’da oturuyoruz, A grubunda yazdığımız son iki tercih yerine Kumburgaz Mehmet Erçağ Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne yerleşti. Avcılar’dan Kumburgaza özel araçla en az bir saatte gidiliyor. Orada da okul bir tepede olduğu için araç çıkmıyor, yarım saat yürümek gerekiyor. Nakil için başvuru yaptık, ancak okulun nakil kontenjanı yok. Bakalım ne olacak? Nakilde tek tercih yapılıyor, istediğimiz okula yerleşmezse Kumburgaz’a tekrar tekrar gitmemiz gerekecek. Biz buna mecbur değiliz. Devlet liseleri olmazsa özel okulu düşünebiliriz ama bu da bizi zorlar. Ben devlet memuruyum, eşim emekli. Tek çocuğumuz var. Evimiz kira. Aylık gelirimiz yüksek çünkü ikimiz de çalışıyoruz ama yine de özel okul bizi zorlar diye düşünüyorum. Asla açıköğretim lisesine göndermem.

Haberin Devamı

Evden okul 128 kilometre
(Ahmet Kerim Bozcu, çocuğu Erenköy’den Çatalca’ya gidecek)

Kızım Zehra Bozcu TEOG’dan 450.7309 puan aldı. Erenköy’de oturuyoruz, kızım ilçe tercihlerine Kadıköy, Maltepe, Ataşehir ve Üsküdar’ı yazdı. Ancak yerleştirme sonuçlarında hiçbir tercih listesinde olmayan Çatalca’daki Binkılıç Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne yerleştirilmişti. Ben dershane öğretmeniyim. Çocuğumu özel okula göndermeyi düşünüyoruz ama böyle bir sonuç da beklemiyorduk. Okulun yerini öğrenince şoka girdim. Okul evimizin bulunduğu yerden 128 kilometre uzakta. Okula gitmem 2,5 saati buldu o da özel araçla. Otobüsle gitsem Anadolu Yakası’nda önce Yenibosna’ya gitmem ve odana başka bir otobüsle Çatalca’ya gitmem gerekiyormuş. Ben dershanede olduğum için özel okula nakil istedik, ücretlerinde indirim yapılıyor. Yoksa bu alternatifi düşünemezdim. Eşim ev hanımı. Bir oğlum da öğrenci. Şu anda benim tuzum kuru ama özel okulu düşünemeyen öğrenciler var.

Haberin Devamı

Tercih etmedi ama Üsküdar’dan Başakşehir’e yerleştirildi
İmam hatip lisesi tercihlerim arasında yoktu
(Mustafa Türkoğlu, Yenibosna İmam Hatip Anadolu Lisesi’ne yerleştirildi)

Bahçelievler’de oturuyorum. Tercih listemde imam hatip lisesi yoktu. Anadolu liselerini tercih ettim ama Yenibosna İmam Hatip Anadolu Lisesi’ne yerleştirildiğimi gördüm. Çok şaşırdım. Bu sistem çok kötü. Fatih’te Atatürk Çağdaş Yaşam Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne nakil ile geçmek için dilekçe verdim. Eğer başka bir okula gidemezsem mecburen imam hatip lisesine gitmek zorunda kalacağım. Ama bunu istemiyorum.

Tercih etmedi ama Üsküdar’dan Başakşehir’e yerleştirildi
Tatilden apar topar döndük
(Kiraz Ünver, Kızı Güngören’den Yenibosna Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne yerleştirildi)

Güngören’de oturuyoruz. Kızım TEOG’da 436 puan aldı. Daha düşük puanlı Yenibosna Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne yerleştirdi. Bu lise türünü yazmamıştı. Ailece Konya’da köyde tatildeydik ama böyle bu durumu öğrenince apar topar döndük. Naklimizi evimize en yakın bir Anadolu lisesine aldırmak istiyoruz. Dilekçe verdik.Nakil olmazsa kızımı imam hatipe göndermem. Ne yapacağımı şuan bilmiyorum. Nakilleri deneyeceğim önce.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!