Geziciler örgüt üyesi

Güncelleme Tarihi:

Geziciler örgüt üyesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 01:26

Ankara Gezi eylemlerinin ikinci dalga savcılık iddianamesi tamamlandı. 26 şüpheli, 9 ayrı sol örgüt üyesi olmak ve oturma eylemlerini terör eylemine dönüştürmekle suçlandı.

Haberin Devamı

ISTANBUL’daki Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla Ankara’da yapılan gösterilerle ilgili soruşturmanın ikinci dalgasında, gözaltına alınan ve bir süre tutuklu kalan 26 kişiye yönelik iddianame tamamladı. Savcı Tekin Küçük, şüphelileri ‘silahlı terör örgütü üyeliği’, ‘terör örgütü propagandası yapmak’, ‘görevi yaptırmamak için direnmek’ ve ‘kamu malına zarar vermek’le suçladı. İddianamede Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı EGO Genel Müdürlüğü’nün de aralarında bulunduğu 31 kişi müşteki olarak yer aldı.

‘AMAÇ DEVLETİ YIKMAK’

İddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi kapsamında 27 Mayıs 2013 tarihinde Gezi Parkı’ndaki ağaçların sökülmesine tepki olarak çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oturma eylemi başlattığı, 9 sol örgüt mensuplarının katılmasıyla eylemlerin terör eylemi haline dönüştüğü iddia edildi. Şüphelilerin Gezi Parkı eylemlerini bahane ederek, üyesi oldukları terör örgütlerinin faaliyetleri doğrultusunda, “Anayasa’da belirtilen Cumhuriyet’in niteliklerini değiştirmek, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, devlet otoritesini zaafa uğratmak, yıkmak veya ele geçirmek” amacında olduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı

‘Delil’: Yüzü kapatmak, flama taşımak

İddİanamede, şüphelilerin sol terör örgütü üyeliğine dair deliller şöyle sıralandı:
Gezi eylemlerine katılmak
Eylemler sırasında yüzü kapatmak, çeşitli bayrak, flama taşımak.
Halkevleri’ne üye olmak.
Sakıncalı kitap ve dergiler bulundurmak.
Sivas olaylarına ilişkin anmaya katılmak.
Deniz Gezmiş’in ölüm yıldönümü anmalarına katılmak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!