Ata'ya şikayet etti

Güncelleme Tarihi:

Ataya şikayet etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 01:26

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanıyken 10 Kasım 1938’de vefatınızın ardından cumhurbaşkanlığı makamı ile cumhur arasındaki irtibat maalesef zayıfladı.

Haberin Devamı

Cumhur ile başkanı arasına mesafeler girdi. 2007’de yaptığımız bir Anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesini temin ettik. Bugün halkın doğrudan oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı görevine başlarken aslında bir kez daha cumhur ve başkanının devlet ve milletin muhabbetle kucaklaşmasına vesile olduğuna inanıyorum.

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, dün TBMM’deki yemin töreninin ardından Anıtkabir’e geldi. Erdoğan ve beraberindekileri Anıtkabir’e gelişi ve ziyareti sırasında 3 polis helikopteri havadan izledi. Erdoğan’a tören sırasında Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Metin İyidil, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek eşlik etti. Mozoleye çelenk koyan Erdoğan, Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu. Konuşmalarında ‘Gazi Mustafa Kemal’ ifadesini kullanan Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ni ise ‘Aziz Atatürk’ hitabıyla imzaladı. Erdoğan, deftere şunları yazdı:

Ataya şikayet etti
Ve Davutoğlu başbakanlık yetkisini aldı

Köşk'te ilk akşam yemeği

Ataya şikayet etti
Abdullah Gül görevini Çankaya Köşkü'ndeki töreni ile Recep Tayyip Erdoğan'a devretti

Ataya şikayet etti
"Aziz Atatürk" dedi ve diğerlerini eleştirdi

Fotoğraflarla devir teslim töreni

VEFATINIZLA İRTİBAT ZAYIFLADI

Haberin Devamı

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı, halkın doğrudan oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak bugün vazifemizi devralıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanıyken 10 Kasım 1938’de vefatınızın ardından cumhurbaşkanlığı makamı ile cumhur arasındaki irtibat maalesef zayıfladı. Cumhur ile başkanı arasına mesafeler girdi. 2007’de yaptığımız bir Anayasa değişikliğiyle cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesini temin ettik. 10 Ağustos’ta bu büyük değişiklik hayata geçti. Bugün halkın doğrudan oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı görevine başlarken aslında bir kez daha cumhur ve başkanının devlet ve milletin muhabbetle kucaklaşmasına vesile olduğuna inanıyorum.

10 AĞUSTOS YENİ BİR ZAFER

Siz ve tüm silah arkadaşlarınız İstiklal Savaşı’nın ardından istikbal mücadelesini başlatmış, Türkiye’ye muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için büyük gayret göstermiştiniz. Sizin başlattığınız bu mücadele, 10 Ağustos tarihinde cumhurbaşkanının da halk tarafından seçilmesiyle yeni bir zaferi tecrübe etmiş oldu. Halk oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanının göreve başladığı bugün, Türkiye’nin küllerinden doğduğu, yeni Türkiye’nin inşa ve imar sürecinin güç kazandığı bir gündür. Hiç kuşkunuz olmasın ki bugün, 23 Nisan 1920’de ilk adımlarını attığınız büyük Türkiye ruhunun, özünün, hayal ve ideallerinin dirildiği gündür. Türkiye bugün, kadim medeniyet kaynaklarıyla tekrar kucaklaşmış, özüyle ve ruhuyla tekrar buluşmuş, hakimiyeti milliyeye her zamankinden çok daha fazla güç kazandırmıştır. Vazifeye başlayışımın bu ilk gününde ülkemiz, vatanımız, devletimiz ve bayrağımız için en önemlisi de aziz milletimiz için her zamankinden daha çok çalışacağıma dair milletime söz veriyorum. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi, şahsınızda tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhun şad olsun.”

METNİN DIŞINA ÇIKTI

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı’nın Erdoğan’ın Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı mesajın fotoğrafını yayınlaması, yazılan metin ile okunan metnin aynı olmadığını ortaya koydu. Buna göre, Erdoğan’ın okuduğu bir bölüm, defterde yer almıyor. Hat sanatçısının yazdığı ve deftere yapıştırılan metnin altını imzalayan Erdoğan, bu sırada yaverinin kendisine verdiği kağıttan mesajını okudu. Edinilen bilgiye göre, önceden hazırlanan mesaj, Anıtkabir Özel Defteri’nin bir sayfasına sığacak şekilde bir bölümü çıkartılarak hat sanatçısına yazdırıldı. Ancak Erdoğan’ın okuması için hazırlanan mesaj, buna göre revize edilmedi. Cengizhan ÇATAL / ANKARA

Beraber yürüdük biz bu yollarda

Ataya şikayet etti

Haberin Devamı

12’nci Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde devlet başkanlarının katılımıyla düzenlenen törenle 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den görevi devraldı. Tören sonunda Erdoğan’ın Devlet Şeref Madalyası taktığı Gül, özetle şunları söyledi:

40 YILLIK ARKADAŞIM

“7 yıl süreyle üstlenmiş olduğum cumhurbaşkanlığı görevini Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a devretmekten büyük bir şeref duyuyorum. Bugünkü törenin önemli bir özelliği var. Türk halkı tarafından 12’nci Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Erdoğan, değerli kardeşimle 40 yılı aşan bir dava arkadaşlığımız, dostluğumuz ve beraber çalışma mesaimiz var. Böyle bir arkadaşıma devrediyorum. Üstün liderlik ve yöneticilik yeteneklerini, ülkesine ve insanlığa hizmet heyecanını, Hakk’a olan inancını en yakından bilenlerdenim. Son 14 yıl boyunca ise önce partimizi beraber kurduk, sonra da yönetimde değişik pozisyonlarda beraber çalıştık. Bu sefer de görevimi devrederken müsterihim. Tıpkı başbakanlık görevini devrettiğim gibi. Sayın Cumhurbaşkanı’nın liderliğinde güçlü ve istikrarlı bir Türkiye’nin, dünyanın ve bölgenin istikrara kavuşmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Aileme teşekkür etmek istiyorum. Önce anneme babama, sağlık sıhhat diliyorum. Sonra eşime, benim çok yükümü çekti. Siyasi hayatımda şerefle Kayseri’yi temsil ederken, hiç eve uğramadığımız dönemde çocukları hep ona emanet ettim. Hiç unutmam, o zaman ‘Ben milletin çocuklarını kurtarıyorum, bizim çocukları da sen kurtaracaksın’ dedim ve çok şükür bunu en güzel şekilde yaptı. Daha sonra da tabii ki bizlerin eşlerinin de görevleri oluyor. Devletimizi ve milletimizi temsil söz konusu olduğunda her türlü titizliği, olağanüstü gayreti gösterdi ve buna da sizler şahitsiniz. Bundan dolayı da önce kendisine, çocuklarıma, kardeşlerime, yakın akrabalarıma ve yakın arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Değerli kardeşim, sizi bir kez daha tebrik ediyorum. Şahsınıza, Emine Hanım’a, çocuklarınıza sağlık diliyorum. Allah yardımcınız olsun, Cenabı Allah mahcup etmesin.”

DEĞERLİ DAVA ARKADAŞIM

Haberin Devamı

Gül’den sonra kürsüye gelen ve sözlerine, “Çok değerli Abdullah Gül kardeşim” diyerek başlayan Erdoğan da özetle şunları söyledi:

“Gerek 2007’deki anayasa değişikliğine yüzde 69 ile evet diyen, 10 Ağustos’ta yüzde 52’yle oy vererek şahsıma bu tevdi eden milletime teşekkür ediyor, emanetlerine sahip çıkacağımı vurgulamak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin 11’inci Cumhurbaşkanı’na, değerli dava arkadaşıma, 7 yıldır başarıyla yürüttüğü bu kutlu vazifeden dolayı, şahsım, ailem, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Şahsım Başbakan olarak, Sayın Gül de Cumhurbaşkanı olarak 7 yıl boyunca uyum ve koordinasyon içinde Türkiye’ye çok büyük hizmetler ve eserler kazandırdık.

İSTİFADE ETMEK İSTERİM

Haberin Devamı

Yol arkadaşları olarak kendilerinin de ifade ettiği gibi 40 yılı mütecaviz bir süre, kolay değil. Birlikte olmanın sorumluluğu içerisinde geldiğimiz bu nokta, eserlerle bunu taçlandırmanın geldiği bir noktadır. İşte Türkiye’ye çok büyük hizmetler ve eserler bu anlayış içinde kazandırıldı. Çok uzun yürüyüşteki yol arkadaşları olarak, Abdullah Gül’ün bilgi ve tecrübesinden istifade etmek arzusunda olduğumu belirtmek isterim. Cumhurbaşkanı’nın doğrudan halk tarafından seçilmesi, bir dönemin kapatılması meselesidir. Bugün kapanan dönem eski Türkiye dönemidir. Kapıları ardına kadar açılan yeni dönem ise Cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki öz ve ruhu taşıyan yeni Türkiye, büyük Türkiye dönemidir.

İLK CUMHURBAŞKANIMIZ GİBİ

Gazi Mustafa Kemal, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Meclis’te yaptığı konuşmasını şöyle tamamlamıştı; ‘Milletin teveccühünü daima dayanak noktası kabul ederek daima ileri gideceğiz.’ Gazi’nin bu sözleri o zaman uzun uzun alkışlanmıştı. Dönemin Yozgat Milletvekili Avni Bey, Genel Kurul’da bir dua yapılsın önerisinde bulunmuş ve Karahisar Mebusu Kamil Efendi tarafından bir dua yapılmıştı. İlk Cumhurbaşkanımız gibi milletin teveccühü dayanak noktamız olacaktır. Yeni başlangıcın ilk dakikalarında Allah’tan ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlar niyaz ediyorum. 11’inci Cumhurbaşkanımızla, hani bizim bir şarkımız var ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda’, yağmur demeden kar kış demeden beraber yürüdük. İnşallah yeni Türkiye’nin inşası yolunda beraber olarak bu yolda yürüyeceğiz. Allah yolunuzu açık etsin, Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Süvariler refakat etti

Ataya şikayet etti

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, forslu Cumhurbaşkanlığı aracıyla Çankaya Köşkü A kapısında Atlı Tören Birliği tarafından karşılandı ve Yeni Bina A kapısı önündeki alana kadar süvarilerin refakatinde geldi. Erdoğan çiftini burada 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül A Tipi askeri törenle karşıladı. Törende Gül ve Erdoğan önde, eşleri ise arkalarında dururken, Gül sağda Erdoğan da solda durdu. Erdoğan askerleri selamladıktan sonra dörtlü görüntü verildi.

Devir teslime medya yöneticileri de çağrıldı

ÇANKAYA Köşkü’ndeki devir teslim törenine medya yönetimi de davet edildi. Törene Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin’in yanı sıra Milliyet’ten Fikret Bila, Vatan’dan İsmail Yuvacan, NTV’den Nermin Yurteri, Habertürk’ten Kenan Tekdağ, Sabah’tan Okan Müderrisoğlu, Türk Medya Grubu’ndan Cengiz Özdemir, Yeni Şafak’tan İbrahim Karagül, Star’dan Mustafa Karaalioğlu ve Yusuf Ziya Cömert, Akşam’dan Mehmet Ocaktan, Türkiye’den İsmail Kapan, Güneş’ten Murat Kelkitlioğlu katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!