Resepsiyonda tespih muhabbeti

Güncelleme Tarihi:

Resepsiyonda tespih muhabbeti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 01:26

ÇANKAYA Köşkü’nde devir teslim sonrası verilen resepsiyonun renkli görüntülerinden biri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HDP İstanbul Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder ile eski milletvekili Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık arasındaki diyalog oldu. Bu diyalog sırasında üçlünün sohbetinden resepsiyona katılanların dikkatini çeken kahkahalar yükseldi.

Haberin Devamı

Kahkahaların nedenini Sakık, Hürriyet’e şu sözlerle açıkladı: “Sırrı, Tarım Bakanı Mehdi Eker’den elindeki tesbihi istemiş. Sayın bakan vermemiş. Bunu anlattı Cumhurbaşkanına. ‘Tesbihi vermezsen sana öyle bir beddua ederim ki bir daha bakan olamazsın’ demiş. Bunu söyleyince Cumhurbaşkanı ile kahkaha attık. Ben de kendisini Ağrı’ya davet ettim. İlk geleceği kentlerden birinin Ağrı olacağını söyledi.”

Sakık, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile resepsiyondaki sohbetine ilişkin ise “Çözüm sürecinin öneminden ve tarafların kararlılıkla atması gereken adımlardan bahsettik. Bu çerçevede bir görüşme oldu” dedi.

Konuklarıyla tek tek ilgilenerek sohbet eden Erdoğan, salonun bir ucunda toplanan kuvvet komutanlarının yanına gitti. Erdoğan ve komutanların bir süre samimi şekilde sohbet ettikleri görüldü. Yabancı konukların ve büyükelçilerin resepsiyonda en çok merak ettiği konu, “Dışişleri Bakanlığı’na kimin geleceği ve ekonominin yönetiminde Ali Babacan’ın kalıp kalmayacağı” oldu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!