IŞİD, 250 Suriye askerini infaz etti

Güncelleme Tarihi:

IŞİD, 250 Suriye askerini infaz etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 01:00

Terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti, Rakka’nın Tabka Hava Üssü’nden çekilen 250 Suriye askerini yakalayıp infaz etti.

Haberin Devamı

İnternette yayınlanan korkunç infaz görüntülerinde önce, iç çamaşırlarına kadar soyulan askerler çölde yürürken, daha sonra üst üste atılmış cesetler görülüyor.

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) yeni adıyla İslam Devleti’nin geçtiğimiz pazar günü Suriye’nin kuzeydoğusunda bulunan Rakka’daki Takba Hava Üssü’nü ele geçirerek Suriye ordusuna yaşattığı bozgunun korkunç görüntüleri ortaya çıktı. IŞİD, Suriye’de ele geçirdiği ilk büyük kent olan, ilan ettikleri “hilafetin başkenti” olan Rakka yakınlarında ordunun kontrolündeki son askeri merkez olan Tabka Hava Üssü’nü haftalardır devam eden yoğun çatışmalarının ardından gele geçirmişti. Merkezi Londra’da bulunan, sahadaki kaynakları aracılığıyla çatışmaları izleyen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin Başkanı Rami Abdülrahman dün yaptığı açıklamada “İslam Devleti, Rakka’da dün(önceki gün) ve bugün şafak vakti 160’dan fazla Suriyeli askeri infaz etti” dedi.

700 ASKER KAÇMIŞTI

Üsteki 1400’e yakın askerden 700’inin kaçmayı başardığı, diğer 500 kadar askerden onlarcasının ise ordunun kontrolündeki bölgeye kaçışı sağlayacak çölü geçmeye çalışırken önceki gece yakalandığı belirtiliyor. Anadolu Ajansı’nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre ise IŞİD’in infaz ettiği aralarında subayların da bulunduğu Suriyeli asker sayısı 400’e çıktı.
IŞİD militanları ise internet hesaplarında ise 250 Şebbiha’yı (Esad rejiminin milis gücünü) infaz etmekle “övünüyor”. Youtube’da yayınlanan videolardan birinde üsten kaçarken yakalanan onlarca asker, iç çamaşırlarına kadar soyulmuş halde sıraya girererek IŞİD’in siyah bayrağını sallayan militanlar nezaretinde yürürken görülüyor.

BM askerleri kaçırıldı iddiası

Haberin Devamı

Suudi Arabistanlı televizyon kanalı El Arabiya, Nusra Cephesi’nin, Golan Tepeleri’nde bulunan BM Barış Gücü askerlerini kaçırdığını duyurdu. BM’den yapılan açıklamada 43 Barış Gücü görevlisinin Golan bölgesindeki Kuneytra bölgesinde dün sabah silahlı bir grup tarafından kaçırıldığı, 81’nin ise etraflarının kuşatıldığı belirtildi. El Arabiya, askerlerin El Kaide’nin Suriye’deki kolu El Nusra tarafından kaçırıldığını belirtti. Barış Gücü görevlilerinin milliyetlerine dair bir açıklama yapılmadı. Ancak bölgede Fiji, Hindistan, İrlanda, Nepal, Hollanda, Filipinler Suriye ile İsrail arasındaki ateşkesi gözlemleyen BM Barış Gücü’ne (UNDOF) asker gönderiyor. Önceki gün El Nusra Cephesi’nin de olduğu muhalif gruplar Suriye ile İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri arasında yer alan Kuneytra Sınır Kapısı’nı ele geçirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!