Timsah evinde 6 sezondur yenilmiyor

Güncelleme Tarihi:

Timsah evinde 6 sezondur yenilmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 09:33

Bursaspor, Galatasaray’a karşı ligde evinde 2008-2009 sezonundan bu yana kaybetmiyor. Yeşil beyazlılar, açılış karşılaşmasında galibiyet alarak lige iyi bir başlangıç yapmak istiyor.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’de 2014-2015 sezonu, Balıkesir ve Rize’de bugün yapılacak Balıkesirspor-Akhisar

Timsah evinde 6 sezondur yenilmiyor
Belediyespor ve Çaykur Rizespor-Gençlerbirliği maçlarıyla başlayacak.
Bursaspor ise yarın sezonun ilk maçına çıkacak ve Galatasaray ile oynayacak.

2008-09 sezonunda Galatasaray’a karşı evinde oynadığı karşılaşmayı 2-1 kazanan Bursaspor, deplasmanda ise 2-1 yenildi. Yeşil beyazlılar ligi 58 puanla 6. sırada bitirdi.

BURSASPOR 2010’DA TARİH YAZDI

2009-10 sezonunda ise; Bursaspor Türk spor tarihinde bir devrime imza attı. Yeşil beyazlılar 4 büyük denilen takımların arasına girerek, ligi şampiyon bitirdi. Timsah şampiyon olduğu sezonda sarı kırmızılı ekibi evinde 1-0 yendi. Deplasmanda oynanan karşılaşmada ise, gol sesi çıkmayınca Bursaspor 1 puanla evine dönerek, şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüdü. Galatasaray 64 puanla şampiyon Bursaspor’un 11 puan gerisinde kalarak ligi 3. sırada bitirdi.

Haberin Devamı

LİGİ 5 SIRA GERİSİNDE TAMAMLADI

2010-11 yılında şampiyonluğun ardından yeni sezona bomba gibi başlayan yeşil beyazlı ekip, ligin ikinci haftasında deplasmanda Galatasaray’ı 2-0 mağlup etti. Karşılaşmanın rövanşında ise Bursaspor seriyi bozmayarak taraftarı önünde yine 2-0 kazandı. Bursaspor ligi sarı kırmızıların 5 sıra üstünde tamamlayarak 3. sırada yer aldı.

TİMSAH AVRUPA MACERASINA DEVAM ETTİ

2011-12 sezonunda, yeşil beyazlılar deplasmanda Galatasaray’a 2-1 mağlup oldu. Ligin ikinci yarısında ise evinde ağırladığı İstanbul temsilcisini 1-0 yendi.

Galatasaray bu sezonda şampiyon olurken, Bursaspor ligi 8. sırada bitirdi ancak Türkiye Kupası finali oynadığı için Avrupa kupalarına katılma hakkını elde etti.

2012-13 sezonda da evinde Galatasaray’a 3 puan vermeyen yeşil beyazlılar, deplasmanda 3-2 yenildi. Evinde ise golsüz berabere kaldı

EVİNDE YİNE YENİLMEDİ AMA...

Geçtiğimiz sezonda, İstanbul takımlarına karşı galibiyet alamayan yeşil beyazlı takım, ligin ikinci haftasında Galatasaray’la evinde 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın rövanşında ise deplasmanda 6-0’lık şok bir mağlubiyet alan yeşil beyazlılar, ligi 8. sırada bitirdi. Timsah, Sivasspor ve Kasımpaşa’nın Avrupa’dan men edilmesi üzerine 5. kez Avrupa kupalarına katılma hakkı kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!