Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayın Şampiyonlar Ligindeki rakipleri belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 18:39

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri Monaco'da yapılan kura çekimi ile belirlendi. Galatasaray kura çekiminde Arsenal, Borussia Dortmund ve Anderlecht'in yer aldığı D Grubu'na düştü. D Grubu'na ilk torbadan geçtiğimiz sezon Fenerbahçe bu sezon da Beşiktaş'ı eleyen Arsenal düştü. 2. torbadan ise Almanya'nın son dönemde büyük çıkış yakalayan ekibi Borussia Dortmund geldi. Son torbadan ise Belçika temsilcisi Anderlecht geldi ve grubu tamamladı.

Haberin Devamı

Öte yandan Devler Ligi kuralarının ardından yapılan ödül töreninde yılın futbolcusu ödülünü Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo kazandı.

İŞTE RAKİPLERE İLK TEPKİLER:

Galatasaray'ın fikstürü de belli oldu;

16 Eylül 2014 Salı:
Galatasaray - Anderlecht
1 Ekim 2014 Çarşamba:
Arsenal-Galatasaray
22 Ekim 2014 Çarşamba:
Galatasaray - Borussia Dortmund
4 Kasım 2014 Salı:
Borussia Dortmund - Galatasaray
26 Kasım 2014 Çarşamba:
Anderlecht - Galatasaray
9 Aralık 2014 Salı:
Galatasaray - Arsenal

Galatasaray'ın rakiplerini tanıyalım;

Arsenal:
Geçen sezon Fenerbahçe'yi 3-0 ve 2-0'lık sonuçlarla geride bırakarak gruplara kalmış, bu yıl ise Beşiktaş'ı 0-0 ve 1-0'lık sonuçlarla eleyerek gruplara kaldı. Alexis Sanchez ile forvetini güçlendiren topçular, Giroud'nun Everton maçında sakatlanmasıyla şok yaşadı. 2013-2014 sezonunda Premier Lig'i 4. sırada bitirip Şampiyonlar Ligi'e eleme aşamasında katılmaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Borussia Dortmund: 2012-2013 sezonunda Bayern Münih ile beraber Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan Dortmund, geçen yıl ise liginde 2. olup Şampiyonlar Ligi'ne girmeye hak kazandılar. Lewandowski'yi ezeli rakibi B.Münih'e kaptırmasıyla güç kaybı yaşayan Dortmund, Lewandowski'nin yerini İtalyan forvet Ciro Immobile ile doldurmaya çalıştı.

Anderlecht: Geçen sezon şampiyon olmuş ve Şampiyonlar Ligi'ne direk katılmıştı. Belçika Ligi'nde 6. haftanın oynanıyor olması Galatasaray'ın dezavantajında olabilir. Anderlecht'in bu sezon en dikkat çeken transferi ise Porto'dan transfer edilen Belçikalı Defour...

Galatasaray Başkanı Aysal: "Transferde 3-4 kişi gidecek, 2-3 kişi gelecek"

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde zor bir kura çektiklerini belirterek, "Ancak Galatasaray bununla başa çıkacak güçte" dedi. Aysal, Galatasaray'ın, Monako'daki Grimaldi Forum'da yapılan kura çekiminde İngiltere'nin Arsenal, Almanya'nın Borussia Dortmund ve Belçika'nın Anderlecht takımlarıyla eşleşmesiyle ilgili açıklamada bulundu.

Zor bir kura çektiklerini dile getiren Aysal, "Takımlara baktığımız zaman gerçekten zor bir kura. Ancak Galatasaray bununla başa çıkacak güçte. Bir yandan dışarıda da kendi evimizde gibi oynayacağız. Çünkü Almanya'da her zaman olduğu gibi taraftarlarımızın desteği devam edecek. Belçika aynı şekilde. Bir tarafta da İngiltere var. Arsenal her zaman bizi iyi ağırlamıştır. Onların stadında güzel hatıralarımız var. Tahmin ediyorum güzel bir sezon geçireceğiz" diye konuştu.

Transfer çalışmalarıyla ilgili de açıklamada bulunan Ünal Aysal, şunları kaydetti:

"Transferde bizim iki yönlü sıkıntımız var. Bazı oyuncuların gitmesi gerekiyor ki bazıları da gelebilsin. Bu yabancı kuralı nedeniyle iki yönlü sıkıntımız var. Sadece almak değil, bir de göndermek var. Bunların hepsi ciddi çalışma gerektiriyor. Gece gündüz çalışıyoruz. Süremiz de pazartesi günü dolduğuna göre bunu da başarmak zorundayız. Başaracağız da. Transferde gidenler 3-4, gelenler 2-3 olacak."

Haberin Devamı

İşte Devler Ligi'ndeki tüm eşleşmeler;

A GRUBU
Atletico Madrid
Juventus
Olympiakos
Malmö


B GRUBU
Real Madrid
Basel
Liverpool
Ludogorets


C GRUBU
Benfica
Zenit
Bayer Leverkusen
Monaco


D GRUBU
Arsenal
Borussia Dortmund
Galatasaray
Anderlecht


E GRUBU
Bayern Münih
Manchester City
CSKA Moskova
Roma


F GRUBU
Barcelona
Paris SG
Ajax
Apoel


G GRUBU
Chelsea
Schalke 04
Sporting Lizbon
Maribor


H GRUBU
Porto
Shaktar Donetsk
Atletico Bilbao
BATE Borisov


Galatasarayın Şampiyonlar Ligindeki rakipleri belli oldu


Kura çekimi öncesinde son şampiyon Real Madrid'in kupasını kaptan Iker Casillas sahneye getirdi.

İLK TORBA KURA ÇEKİMİ...
- Son olarak Chelsea G Grubu'nda...
- Geçtiğimiz sezonun finalisti Ardalı Atletico Madrid ise A Grubu'nda.
- Portekiz'in bir diğer takımı Porto, H Grubu'nda mücadele edecek.
- İlk torbadan çıkan 5. takım Barcelona oldu. İspanyol temsilcisi F Grubu'na gitti.
- Beşiktaş'ı eleyen Arsenal ise D Grubu'nda.
- İlk torbadan çekilen 3. takım ise Benfica oldu ve C Grubu'na düştü.
- İkinci takım ise Real Madrid oldu. Real Madrid ise B Grubu'nda.
- Kuradan çıkan ilk takım Bayern Münih oldu. Bayern Münih E Grubu'na düştü.
- Kura çekimini İnfantino ile beraber Real Madrid'in kaptanı ve kalecisi Iker Casillas yapıyor.
- UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino sahnedeki yerini aldı ve Şampiyonlar Ligi kura çekimi hakkında bilgiler veriyor.

Galatasarayın Şampiyonlar Ligindeki rakipleri belli oldu


Konukların Monaco'daki Grimaldi Forum'da yerlerini almasıyla tören başladı. Konuklar arasında Neuer, Robben ve Ronaldo gibi futbol yıldızları da bulunuyor...



KURA ÇEKİMİ ÖNCESİ DETAYLAR
Monaco'daki Grimaldi Forum'da gerçekleştirilen kura çekimine Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılan 22 takım ile play off turundan gelen 10 takım katılıyor. Kura çekimine katılan 32 takım ise UEFA kulüpler sıralamasında aldığı puanlara göre 4 torbaya ayrılmış durumda. Temsilcimiz Galatasaray kuraya 3. torbadan katılıyor.

Haberin Devamı

Kura çekimi ile belirlenecek gruplarda aynı ülkenin takımları aynı grupta yer almayacak. 8 gruba ayrılacak 32 takımdan gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar son 16'ya adlarını yazdıracaklar. Gruplarını 3. sırada tamamlayan takımlar ise yollarına UEFA Avrupa Ligi'nden devam edecekler.




BAKMADAN GEÇME!