Ankara'da toplu ulaşıma sinyal darbesi

Güncelleme Tarihi:

Ankarada toplu ulaşıma sinyal darbesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2014 01:00

Çayyolu Metrosu’nda sabah saatlerinde meydana gelen sinyalizasyon arızası nedeniyle Ümitköy ve Koru istasyonları arasında ulaşım sağlanamadı. Kızılay’a gitmek isteyenler Koru’dan Ümitköy’e ringlerle taşınırken, aynı şekilde Ümitköy’den Koru’ya da ringle ulaşım sağlandı. Bu sırada, Ümitköy İstasyonu girişinde oluşan yoğunluk Eskişehir Yolu trafiğini de olumsuz etkiledi.

Haberin Devamı

Sabahın erken saatlerinde ring otobüsleriyle Koru istikametine gelen yolcular, trenin çalışmadığı bilgisi üzerine büyük şok yaşadı. Yolcular ring otobüsleriyle Ümitköy İstasyonu’na, oradan da Kızılay’a gitmek üzere bekleyen trene bindi. Kızılay’dan gelen ve Koru İstasyonu’na gitmek isteyen yolcular da ring otobüsleriyle taşınırken, Ümitköy İstasyonu’nda yoğunluk oluştu. Yetkililerin yönlendirme ve bilgi aktarma noktasında eksik kaldığını savunan vatandaşlarla görevliler arasında çıkan tartışmaya polis müdahale ederken, bazı yolcular Eskişehir Yolu’nu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Ekiplerin müdahalesiyle, arıza saat 09.55’te giderildi. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada arızayla ilgili teknik bilgiler verilirken, “Elde olmayan nedenlerle meydana gelen bu arıza nedeniyle vatandaşlarımızdan özür diler, anlayışları için teşekkür ederiz” denildi.

Haberin Devamı

Ankarada toplu ulaşıma sinyal darbesi

TRAFİK AKSADI

Metro hattında meydana gelen arıza nedeni ile Eskişehir Yolu trafiğinde aksamalar oldu. Trafikte yaşanan aksama nedeni ile maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Yaşanan arbede sonrası ise yerel bir gazetede çalışan basın mensubu darp edildi.

Ankarada toplu ulaşıma sinyal darbesi

RAYLARI ETKİLİYOR

Yaşanan arıza nedeni ile bilgi almak için olay yerine Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Levent Gök, vagonları daha önce su bastığını hatırlatarak, “Su baskınına maruz kalan vagonların kullanılma sebebini sorduğumuz halde bize cevap vermediler. Bu sinyalizasyon sistemini etkiliyor, rayları etkiliyor ve vagonlara su basmasının oluşturduğu sıkıntılar Ankara-Ümitköy metrosunu sık sık arızalı hale getiriyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!