İhanet eden beş yıl geri dönmesin

Güncelleme Tarihi:

İhanet eden beş yıl geri dönmesin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 01:07

CHP’nin İzmirli 66 kurultay delegesinden 52’si toplantı yaparak, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verilmesini istedi, 50’si aday gösterilmesi için imza verdi.

Haberin Devamı

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Ülkü Caner, aday olmaya hazırlanan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaretinde il yönetiminin sınıfta kaldığını söyledi. Caner, Manisa’da üç vekil ve il başkanı tarafından karşılanan İnce’nin İzmir’de sadece bazı il başkan yardımcıları tarafından ağırlanmasını eleştirdi.

Koşulsuz şartsız

Tacettin Bayır, örgütün ön seçim talebini vurguladı ve aday olmak isteyenlerin salonda oylanmasını istedi, destek görmedi. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, koşulsuz şartsız Kemal Kılıçdaroğlu’na sahip çıkmak gerektiğini belirtirken, parti içi disiplinin artırılmasını savundu, “Bu partide disiplin artık işlemeli. Benimle birlikte aday adayı olanlar gösterilmeyince başka partilere gidiyorlar, benim karşımda seçime giriyorlar, sonra partiye geri dönüyorlar. 1999’da bunu yapan biri, CHP’de ilçe başkanı oldu. Yeni tüzükte seçim zamanı partiyi bırakıp aday olanların en az 5 yıl geri dönmemesi için değişiklik yapalım” dedi.

Haberin Devamı

Çakmur-Engin gerildi

Yüksel Çakmur, partinin kahvede, gecekonduda, köyde, apartmanda çok çalışması gerektiğini belirtti. Kendisine, “Biz çalışıyoruz da sizi göremiyoruz” diye yanıt verdiği öğrenilen İl Başkanı Ali Engin’e, “Haksızlık yaptınız. Yaptığınız söylemlerle bizleri acımasızca ezdiniz. Böyle bir siyasetçi olmaz. İki yüzlü olmayalım” dediği belirtildi.

Salon buz kesti

Parti Meclisi Üyesi Berrin Dilekçi, PM’nin son dönemde dilek ve temenni meclisine döndüğünü, işlevini yitirdiğini öne sürerek, yeniden görev almak istediğini ima etti. İl Başkan Yardımcısı Barış Erel, “PM üyemiz Dilekçi’ye yaptığı bu son konuşmadan dolayı teşekkür ediyoruz” demesi salonda buz gibi bir havanın esmesine neden oldu. Son konuşmayı Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray yaptı. Çıray, partinin sağdan ve soldan yıpratılmaya çalışıldığını, buna izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!