'Tayyar Amca' vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Tayyar Amca vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2014 17:09

İZMİR’de sol mücadelenin önemli isimlerinden biri olan Cumhuriyet Gazetesi İzmir Bürosu’nun emektarlarından Tayyar Eraslan 88 yaşında yaşama veda etti. Onu tanıyan herkesin "Tayyar Amca" ya da "Devrimci Tayyar" diye seslendiği Eraslan, yarın (cuma) toprağa verilecek.

Haberin Devamı

İzmir’de solcuların, mücadelesini örnek aldığı, siyaset ve şiir tutkunu Tayyar Eraslan, 26 Temmuz 1929 günü Ankara’da dünyaya geldi. Emekli astsubay Eraslan eski milli futbol hakemlerindendi. Eraslan, Cumhuriyet Gazetesi İzmir bürosunda idari ve teknik işlerden sorumlu oldu. Eraslan, tedavi gördüğü Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Gazeteci Ece Temelkuran twitter hesabından "İzmir’den Tayyar Amca gitti.Onun sigaralı sesini, esmer bıyıklarını küçükken devrimcilik alameti bildim. Yattığı yerde baharı örgütleyecek" diye yazarken Gazeteci Melis Alphan "Dedeciğimi kaybettik, Allah rahmet eylesin" mesajını takipçileriyle paylaştı. Gazeteci Hikmet Çetinkaya da onu "Ben yaşamın ne anlama geldiğini Tayyar Amca’dan öğrendim. Genç yaşımda yitirdiğim babam gibiydi. Mert, dürüst, arkadaş, ağabey, baba, dede" diyerek andı.

CHP üyesi olan ve sık sık parti örgütlerini ziyaret eden Eraslan’ın cenazesi 29 Ağustos Cuma günü Alsancak Hocazade Camisi’nde ikindide kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!